Ετοιμάζουν νέα γέφυρα στη Θεσσαλονίκη – Δείτε πού

Η νέα γέφυρα θα επιτρέπει την ασφαλέστερη και ταχύτερη διέλευση των οχημάτων. Βρίσκεται στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας.

  • -
  • -

Στη δημιουργία μιας νέας γέφυρας στο ποταμό Λουδία, η οποία θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και θα παρέχει ασφαλέστερη και ταχύτερη διέλευση από το σημείο, προχωρά η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο, το οποίο υπάγεται στις Π.Ε Θεσσαλονίκης και Π.Ε. Ημαθίας έλαβε την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) και αποτελεί τμήμα της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας. Η νέα σύγχρονη γέφυρα θα κατασκευαστεί δίπλα στη μεταλλική, η οποία κατασκευάστηκε το 1950 για να ενώσει οδικά τους νομούς Θεσσαλονίκης και Ημαθίας.

gefira

Έπειτα από τόσα χρόνια η γέφυρα υπέστη σοβαρές φθορές και αντιμετωπίζει προβλήματα στατικότητας, οπότε είχε κριθεί αναγκαίο να τοποθετηθεί καινούρια. 

Πόσα μέτρα θα είναι η νέα γέφυρα

Η νέα γέφυρα διέλευσης του ποταμού Λουδία θα κατασκευαστεί σε αντικατάσταση της υφιστάμενης στενής σιδερένιας γέφυρας τύπο Beiley έξω από τον οικισμό Λουδία, το πλάτος της οποίας δεν επιτρέπει την ταυτόχρονη διέλευση οχημάτων αντίθετης κατεύθυνσης. Έχει επιλεγεί η διατήρηση της υφιστάμενης γέφυρας και η κατασκευή της νέας όσο το δυνατό πλησιέστερα σε αυτήν.

Θα είναι τριών ανοιγμάτων, με δύο μεσόβαθρα και δύο ακρόβαθρα και φορέα από προκατασκευασμένες προεντεταμένες δοκούς, πρόπλακες και χυτό επιτόπου σκυρόδεμα. Το μήκος θα είναι 75,40 μέτρα, ενώ η θεμελίωση της θα πραγματοποιηθεί με πασσάλους.

Δείτε ακόμη: Ο νέος δρόμος της Ελλάδας με τις 7 γέφυρες – Συνδέει Λαμία με Αντίρριο σε 90 λεπτά

Προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα και να μην επηρεαστεί η παροχετευτικότητα του ποταμού, το ελεύθερο ύψος από την κάτω παρειά της γέφυρας θα ανέρχεται στα 3,88 μέτρα.

Με τη νέα γέφυρα, θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων στους Δήμους Χαλκηδόνας και Αλεξάνδρειας, καθώς και των αγροτών των γύρω οικισμών, καλύπτοντας παράλληλα και όσους οδηγούς χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη οδική διαδρομή ως εναλλακτική διαδρομή μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...