Αλλάζει το Google Maps - Η μεγάλη ανανέωση

Για ακόμη μια φορά, η πιο δημοφιλής εφαρμογή πλοήγησης φέρνει νέα δεδομένα, βελτιώνοντας την εμπειρία χρήσης όσων ζητούν ένα αξιόπιστο GPS με live ενημέρωση.

  • -
  • -

Το Google Maps είναι μια εφαρμογή που οι περισσότεροι, χρησιμοποιούμε καθημερινά. Το διάσημο application δεν προσφέρει μόνο navigation, αλλά φιλοξενεί και live ενδείξεις για την κίνηση στους δρόμους, καταστήματα, τοποθεσίες, επιχειρήσεις και σημεία ενδιαφέροντος, αποτελώντας έναν κορυφαίο οδηγό κάθε περιοχής. Με τους χρήστες να δίνουν συχνά το feedback τους για την εμπειρία χρήσης, η Google πολλές φορές προχωράει σε αλλαγές, ώστε η εφαρμογή της να γίνει ακόμη καλύτερη. Τώρα είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις. Λέγεται ότι η ανανέωση θα είναι… ριζική, αλλάζοντας πάρα πολλά πράγματα!

Πρώτα σε Android, μετά στα iPhone

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Google θα λανσάρει τη νεότερη έκδοση της εφαρμογής πρώτα με το δικό της λειτουργικό σύστημα, δηλαδή το Android. Οι συσκευές της Apple θα ακολουθήσουν στην πορεία, με τους χρήστες iPhone και iPad να περιμένουν λίγο περισσότερο. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, το νέο app θα έρθει σε συσκευές που τρέχουν από το Android 11.136 και μετά. Η βασική διαφορά της εφαρμογής εντοπίζεται στο design. Οι χάρτες θα αλλάξουν το περιβάλλον που βρίσκεται ο χρήστης με τα μενού να «αιωρούνται» πάνω από τον χάρτη, προσφέροντας γρηγορότερες εναλλαγές.

Σε όποιο μενού κι αν περιηγείται ο χρήστης, θα αρκεί μια κίνηση του δαχτύλου προς τα κάτω προκειμένου να επιστρέψει στο περιβάλλον του χάρτη και να μην τον χάνει ποτέ. Το redesign της εφαρμογής θα την φέρει ακόμη πιο ψηλά στις προτιμήσεις των χρηστών, εκτιμούν οι ειδικοί στον κλάδο της τεχνολογίας. Αν και χρησιμοποιείται ευρέως, όπως σχεδόν όλες οι εφαρμογές της Google, πολλές φορές οι οδηγοί γυρνούν την πλάτη στο Google Maps λόγω περιστασιακών αστοχιών στην πλοήγηση, την επιλογή χωματόδρομων ή κάποιες ανακρίβειες που ίσως προκύπτουν. Χάρη στη συλλογή περισσότερων δεδομένων, οι υπεύθυνοι της εφαρμογής λένε ότι θα γίνει πιο αξιόπιστη στο μέλλον, όπως και πιο σταθερή στη λειτουργία της.

Δείτε ακόμη: Google Maps - Η λειτουργία που «καρφώνει» τις κάμερες της Τροχαίας

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...