Το FIAT που ξεπέρασε Toyota και Suzuki στην Ελλάδα – Καίει 4,8 lt/100km και κοστίζει 15.800 €

Ένα δημοφιλές compact μοντέλο της FIAT που βγαίνει και ως crossover και έχει καταφέρει να σημειώσει σημαντικά υψηλότερες πωλήσεις από αυτοκίνητα της Suzuki και της Toyota.

  • -
  • -

Το μικρό μοντέλο της FIAT αποτελεί μία άκρως επιτυχημένο επιλογή, η οποία μάλιστα είναι και μία από τις φθηνότερες της ελληνικής αγοράς, με τιμές που ξεκινούν από 15.800 €. Αυτό, σε συνδυασμό με την υβριδική τεχνολογία, τις compact διαστάσεις και φυσικά το δημοφιλές όνομα, το έχουν κάνει ανάρπαστο στη μικρή κατηγορία, συγκεντρώνοντας σημαντικά υψηλότερες πωλήσεις από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στις κατηγορίες A και A-SUV.

Συγκεκριμένα, με 2.941 ταξινομήσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), κατέχει το 32,12% των πωλήσεων από το σύνολο των A και A-SUV segments. Το αμέσως επόμενο μοντέλο που είναι το Suzuki Ignis έχει σχεδόν 1.000 ταξινομήσεις λιγότερες, ενώ το τρίτο Toyota Aygo X σχεδόν τις μισές. Ποιο είναι όμως το αυτοκίνητο που κατάφερε να σημειώσει τόσο μεγάλη διαφορά;

1

Ακούει στο όνομα FIAT Panda, το διαχρονικό μέλος της ιταλικής γκάμας, το οποίο διατίθεται και σε έκδοση Cross. Με τιμές που ξεκινούν από 15.800 €, το Panda συνδυάζει τις συμπαγείς διαστάσεις, τις εύκολες αστικές μετακινήσεις και την οικονομία σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πακέτο. Να σημειωθεί ότι στην τιμή συμπεριλαμβάνεται 5ετής εργοστασιακή εγγύηση (ή 200.000 km) και πλήρης εξοπλισμός ασφάλειας, άνεσης και τεχνολογίας. Να πούμε πως η έκδοση Cross κοστίζει 16.450 €.

Δείτε ακόμη: Νέο FIAT Grande Panda – Πότε έρχεται Ελλάδα

2

Κάτω από το καπό βρίσκεται το αποδοτικό ήπιο υβριδικό σύστημα της FIAT με τον κινητήρα βενζίνης 1.000 κυβικών και ηλεκτροκινητήρα BSG 3,6 kW. Η τροφοδοσία του ηλεκτρικού μοτέρ γίνεται από μπαταρία λιθίου τάσης 12 V, η οποία επιτρέπει στο υβριδικό πακέτο να έχει μικρές διαστάσεις και χαμηλό συνολικό βάρος. Η συνολική απόδοση του συστήματος φτάνει τους 70 ίππους με 92 Nm και το κιβώτιο είναι χειροκίνητο με 6 σχέσεις. Συγκριτικά με έναν συμβατικό θερμικό κινητήρα η μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων μπορεί να αγγίξει το 30%, ενώ πολύ σημαντική παράμετρος είναι επίσης η αθόρυβη και πολιτισμένη λειτουργία που ταιριάζει στις αστικές συνθήκες. Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η μέση τιμή κατανάλωσης βρίσκεται στα 4,8 lt/100km, ενώ τα 109 g/km CO2 που εκπέμπει το απαλλάσσουν από το χαράτσι των Τελών Κυκλοφορίας.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τη βασική έκδοση, ενώ κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για την πιο περιπετειώδη έκδοση Cross.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...