Πωλείται ιστορική ιταλική μάρκα - Ποιος θα την αποκτήσει;

Η ιταλική εταιρεία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα καθώς οι πωλήσεις της μειώθηκαν το πρώτο 6μηνο του 2024 κατά 50%!

  • -
  • -

Ο όμιλος Stellantis έχει υπό τη σκέπη του 14 εμπορικά σήματα. Αναπόφευκτα, όλα δε μπορούν να είναι κερδοφόρα ακόμα και με τις οικονομίες κλίμακας που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι μάνατζερς που διαχειρίζονται τις τύχες τους.

Λίγο μετά λοιπόν τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου 6μήνου του 2024, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Stellantis, Carlos Tavares, δήλωσε ότι οι μη κερδοφόρες εταιρείες… δεν έχουν θέση στην ευρύτερη οικογένεια του ομίλου. Και δυστυχώς, η Maserati βρίσκεται στην πρώτη θέση, για να αποτελέσει… παρελθόν.

Ποιος θα την αποκτήσει;

H Chief Financial Officer του ομίλου Stellantis, Natalie Knight, παραδέχτηκε επίσης ότι η πόρτα είναι ανοιχτή σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την Maserati. Τα λόγια αυτά, τόσο από την Knight όσο κυρίως από τον Tavares, έρχονται να επιβεβαιώσουν την πρόθεση των ανθρώπων της Stellantis να «ξεφορτωθεί» την ιστορική ιταλική φίρμα.

Τα αδύναμα αποτελέσματα στις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου του 2024 ήταν κατά κάποιο τρόπο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι… της υπομονής. Η Maserati, πούλησε μόλις 6.500 αυτοκίνητα, που σημαίνει ότι εμφάνισε μείωση στις πωλήσεις της κατά 50% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2023!

Η εύρεση ωστόσο νέας στέγης για την Maserati κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. Όχι γιατί ο όμιλος Stellantis θα ζητήσει τον ουρανό με τ’ άστρα για την πώληση της αλλά γιατί δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι!

Και πως να υπάρξουν άλλωστε, όταν η ιταλική φίρμα δείχνει το τελευταίο διάστημα να βαδίζει… στα τυφλά. Χωρίς πλάνο και χωρίς όραμα για το μέλλον. Εκτός από το ηλεκτρικό MC20 που θα κυκλοφορήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον επόμενο χρόνο, άλλα νέα μοντέλα είναι μάλλον απίθανο να παρουσιαστούν μέχρι το 2027.

Σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους στην Ιταλία, η Ferrari θα μπορούσε να κάνει την κίνηση ματ, αποκτώντας ξανά, την Maserati. Θυμίζουμε πως η Ferrari είχε υπό τον έλεγχο της την Maserati από το 1999 και 2005, την καλύτερη ίσως περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της.

Δείτε ακόμα: Η Ferrari βγάζει σχεδόν 120.000 ευρώ από κάθε αυτοκίνητο!

Η Ferrari, έχει το χρήμα, έχει το know how, γνωρίζει εν τέλει πρόσωπα και πράγματα μέσα στο στρατόπεδο της Maserati αλλά κυρίως έχει τον τρόπο να αναστήσει από τις στάχτες της την ιστορική φίρμα από τη Modena. Εκτός κι’ αν στο Maranello, προτιμήσουν τα χρήματα που θα δοθούν στην Maserati να «πέσουν» όλα στην ανάπτυξη του ηλεκτρικού τους πλάνου. Ο χρόνος θα δείξει… Το μόνο σίγουρο είναι πως ο όμιλος Stellantis, έχει βγάλει στο σφυρί την ιστορική ιταλική φίρμα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...