Έσπασαν τα φρένα της Lamborghini - Το απίστευτο ρεκόρ που έκανε

Το 2023 ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της Lamborghini! Τα ρεκόρ όμως είναι για να σπάνε όπως αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα του πρώτου 6μηνου του 2024 για την ιταλική φίρμα.

  • -
  • -

Η ιταλική φίρμα από την Sant'Agata, πούλησε το 2023 κάτι παραπάνω από 10.000 αυτοκίνητα, αποκομίζοντας έσοδα της τάξεως των 2,89 δις δολαρίων (2,66 δις ευρώ). Έσοδα, τα οποία ήταν και τα μεγαλύτερα που έχει καταγράψει ποτέ η Lamborghini και αυξημένα κατά 12,1% σε σχέση με την προκάτοχη καλύτερη χρονιά της που ήταν το 2022.

Με σπασμένα φρένα

Φέτος όμως και όπως αποδεικνύουν οι πρώτοι έξι μήνες του 2024, κάθε προηγούμενο ρεκόρ θα γίνει… θρύψαλα. Ο Ιταλός κατασκευαστής εξωτικών αυτοκινήτων δήλωσε ότι εμφάνισε «τα καλύτερα αποτελέσματα όλων των εποχών, σε παραδόσεις νέων οχημάτων και έσοδα». Κι όλα αυτά, μέσα σε ένα 6μηνο!

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων έφθασαν τις 5.558 μονάδες, τα έσοδα ανήλθαν σε 1.6 δις ευρώ (1.7 δις δολάρια), που σημαίνει αύξηση 14,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ και τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τα 450 εκατ. ευρώ (458 εκατ. για την ακρίβεια).

«Είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2024. Βρισκόμαστε σε μια κομβική φάση ως οργανισμός, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις, συνεχίζοντας να καινοτομούμε και να ηγούμαστε στον τομέα των πολυτελών supercar. Για το σκοπό αυτό άλλωστε θα προχωρήσουμε και στη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στα χρονικά της φίρμας» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini Stephan Winkelmann.

Παραγγέλνεις σήμερα, παραλαμβάνεις δυο χρόνια μετά

Σύμφωνα με την Lamborghini, η ζήτηση για τα μοντέλα της είναι τέτοια που θα χρειαζόταν εύκολα άλλα δυο εργοστάσια για να την καλύψει… Η Revuelto έχει περισσότερα από δυο χρόνια αναμονής.

Η Urus, η plug-in hybrid έκδοση συγκεκριμένα του super crossover των Ιταλών, είναι επίσης sold out η παραγωγή της για τον επόμενο 1,5 χρόνο. Κι’ όλα αυτά τη στιγμή που η Lamborghini ετοιμάζει το διάδοχο της Huracan, το supercar δηλαδή που θα βρεθεί κάτω από την Revuelto και που σύντομα θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του (συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου).  

Δείτε ακόμα: Δεν του ασφάλιζε κανείς την Lamborghini Revuelto κι ένας Έλληνας έδωσε τη λύση

Σύμφωνα με όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, το νέο αυτό supercar των Ιταλών θα ονομάζεται Temerario και όπως δήλωσε ο Stephan Winkelmann στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από λίγο καιρό το Temerario θα χρησιμοποιεί έναν V8 κινητήρα με δυο τούρμπο και τρεις ηλεκτροκινητήρες.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...