ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε βενζινάδικα σε 2 μεγάλα νησιά της Ελλάδας – Δείτε πού

Η ΑΑΔΕ πραγματοποίησε διπλό μπλόκο σε πρατήρια που δραστηριοποιούνται σε μεγάλα νησιά της Ελλάδας. Στα βενζινάδικα μπήκε λουκέτο για λαθρεμπόριο καυσίμων.

  • -
  • -

Έφοδο σε δύο συγκεκριμένα πρατήρια στα νησιά της Κρήτης και της Κω, έκαναν οι Τελωνειακοί Ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, βγάζοντας «λαβράκια». Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, το ένα πρατήριο στο Ηράκλειο της Κρήτης δεν εξέδιδε σωστές αποδείξεις και είχε ελλιπή παραστατικά και το άλλο στην Κω προμήθευε λαθραία καύσιμα.

Και στις δύο επιχειρήσεις η ΑΑΔΕ επέβαλε διετή σφράγιση, με τις υποθέσεις να διαβιβάζονται στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων, ενώ, επιπλέον, ενεργοποιούνται άμεσα οι διαδικασίες δέουσας επιμέλειας, για την απαγόρευση διάθεσης καυσίμων σε επιχειρήσεις που συνδέονται με τα πρατήρια.

Δείτε ακόμη: Μου έβαλαν νοθευμένη βενζίνη - Πώς θα γλιτώσω τη ζημιά

Ειδικότερα:

1) Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που προέκυψαν από καταγγελία στην εφαρμογή appodixi της ΑΑΔΕ, διαπιστώθηκε ότι για την πώληση πετρελαίου θέρμανσης εκδόθηκε χειρόγραφη απόδειξη Λιανικής Πώλησης, η οποία δεν είχε διαβιβαστεί στα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ. Από τον επιτόπιο έλεγχο στο πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης διαπιστώθηκαν ελλιπή παραστατικά για τα καύσιμα στις δεξαμενές, και διερευνάται το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

aade

2) Όσον αφορά στο πρατήριο στην Κω, όλα ξεκίνησαν όταν οι έλεγκτές του Τελωνείου, διενεργώντας τακτικό έλεγχο σε ξενοδοχείο του νησιού, διαπίστωσαν κατοχή νοθευμένων καυσίμων. Ο έλεγχός τους συνεχίστηκε στο πρατήριο από όπου έγινε η προμήθεια και διαπιστώθηκε η ύπαρξη λαθραίων καυσίμων σε:

  • τρία βυτιοφόρα οχήματα, συνολικής ποσότητας 5.960 λίτρων και
  • πέντε δεξαμενές με 1.072 λίτρα πετρέλαιο και 11.853 λίτρα βενζίνη

Τα καύσιμα κατασχέθηκαν και θα απαντληθούν από τις δεξαμενές και τα βυτιοφόρα. 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...