Έρχονται 211 νέα diesel λεωφορεία στην Αττική – Δείτε σε ποιες γραμμές

Μετά τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, στους δρόμους της Αττικής και ειδικότερα σε περιαστικές γραμμές, θα κυκλοφορήσουν 211 νέα diesel λεωφορεία.

  • -
  • -

Ο στόλος λεωφορείων στις αστικές συγκοινωνίας της Αττικής ανανεώνεται συνεχώς. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του ΟΑΣΑ για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου σε 63 περιαστικές λεωφορειακές γραμμές, οι οποίες θα εξυπηρετούνται από 211 καινούργια λεωφορεία.

Ήδη, τα πρώτα 130 λεωφορεία έχουν παραληφθεί από την ανάδοχη κοινοπραξία και τους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προμήθεια και των υπολοίπων οχημάτων. Η σταδιακή ένταξή τους στις λεωφορειακές περιαστικές γραμμές θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου, αρχής γενομένης από την Ανατολική Αττική.

leoforeia

Δείτε ακόμη: Αθήνα: Μπήκαμε σε ηλεκτρικό λεωφορείο με 40 βαθμούς – Τι γίνεται με αυτονομία και κλιματισμό;

Όπως δήλωσε ο υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, τους επόμενους 8 μήνες, ξεκινώντας από τον μήνα Αύγουστο, τα πρώτα 30 λεωφορεία θα βρίσκονται στους δρόμους της Ανατολικής Αττικής. Το σύνολο αυτών θα εξυπηρετεί 63 γραμμές. Όλα τα λεωφορεία είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών, ιδιαίτερα αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Τα δρομολόγια των νέων λεωφορείων

Ο αρχικός στόλος λεωφορείων αποτελείται από 61 οχήματα 12 μέτρων, 30 αρθρωτά 18 μέτρων και 5 Midi 8 μέτρων. Όλα είναι καινούρια, ντιζελοκίνητα λεωφορεία αστικού τύπου, κατηγορίας EURO VI ή νεότερα, με χαμηλό δάπεδο.Όσον αφορά στις γραμμές, θα κάνουν τα δρομολόγια:

leoforeia

Περιαστικές γραμμές Ανατολικής Αττικής

Έχουν παραληφθεί ήδη και τα 96 οχήματα, τα οποία, σταδιακά, θα ξεκινήσουν από τα τέλη Αυγούστου να εκτελούν δρομολόγια σε 25 γραμμές της Ανατολικής Αττικής, αντικαθιστώντας τα παλαιά οχήματα, τα οποία είναι σήμερα σε κυκλοφορία. Πρόκειται για λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τις περιοχές Παιανία, Κορωπί, Παλλήνη, Πικέρμι, Γέρακας, Ραφήνα, Σπάτα, Λούτσα, Ανάβυσσος, Π. Φώκαια, Ανθούσα, Γλυκά Νερά,  Μαραθώνας, Ν. Μάκρη, Βάρη, Βάρκιζα, Σαρωνίδα, Βουλιαγμένη.

Περιαστικές γραμμές Δυτικής Αττικής

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η σταδιακή προμήθεια και των υπόλοιπων 115 νέων οχημάτων (112 12μέτρα και 3 Midi 8μέτρα) που θα εκτελούν το συγκοινωνιακό έργο στις υπόλοιπες 38 γραμμές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες εξυπηρετούν περιοχές, όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μάνδρα, Μαγούλα, Φυλή. Ήδη, έχουν παραληφθεί τα πρώτα 34 λεωφορεία και τους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προμήθεια και των υπολοίπων οχημάτων.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...