Θεσσαλονίκη: Ο δρόμος με τους 38 αστυνομικούς και τα 11 περιπολικά – Τι συμβαίνει εκεί;

Στον συγκεκριμένο δρόμο της Θεσσαλονίκης, το υπουργείο έχει τοποθετήσει 11 περιπολικά, 7 γερανοφόρα οχήματα και 2 δικυκλιστές. 38 δηλαδή συνολικά αστυνομικούς.

  • -
  • -

Η αναβάθμιση της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης και η κατασκευή του FlyOver, ως κλειστού αυτοκινητοδρόμου, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Σχεδίου για την Ελλάδα του 2030. Ωστόσο, από την έναρξη των εργασιών, το κυκλοφοριακό πρόβλημα έχει ενταθεί στην πόλη λόγω της κατασκευής του έργου.

flyover

Προκειμένου να εξασφαλιστούν η ομαλή κυκλοφορία και η οδική ασφάλεια, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει σχεδιάσει ειδικά μέτρα Τροχονομικής Αστυνόμευσης. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, Ανδρέας Νικολακόπουλος στη Βουλή, έπειτα από επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών, διατίθενται ανά 24ωρο σε καθημερινή βάση, δυνάμεις της Τροχαίας κατά της μήκος της Περιφερειακής Οδού, για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας και την ταχύτατη επέμβαση σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε, ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

astynomia

Συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, επιχειρούν καθημερινά 11 περιπολικά αυτοκίνητα, 7 γερανοφόρα οχήματα και 2 δικυκλιστές. 38 δηλαδή συνολικά αστυνομικοί. Επιπλέον, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με έγγραφό της διαβίβασε προς την Εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., στην οποία έχει ανατεθεί η συντήρηση και η λειτουργία της εσωτερικής Περιφερειακής οδού, συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, μία από τις οποίες είναι και η διάθεση 6 γερανοφόρων οχημάτων, καθώς και η διάθεση ομάδων άμεσης επέμβασης, με στόχο την προσέγγιση του σημείου, την εκκαθάριση του χώρου, την απομάκρυνση ακινητοποιημένων οχημάτων και τη σήμανση του χώρου.

Διπλασιάστηκαν τα πρόστιμα σε οδηγούς στη Θεσσαλονίκη

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, για να αντιμετωπιστούν πολλά από τα προβλήματα που προέκυψαν στην ομαλή κυκλοφορία λόγω της κατασκευής του έργου, εκπονήθηκε, εφαρμόζεται και επικαιροποιείται, ένας Ειδικός Σχεδιασμός Εντατικής Τροχονομικής Αστυνόμευσης και Διευκόλυνσης της κυκλοφορίας με στόχους: την ταχύτατη αποκατάσταση της κυκλοφορίας επί της Περιφερειακής Οδού, σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος που προκαλεί κυκλοφοριακή συμφόρηση, την απόδοση στην κυκλοφορία εντός της πόλης πρόσθετων λωρίδων κυκλοφορίας που καταλαμβάνονταν από παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων, την διευκόλυνση της κυκλοφορίας με διάθεση τροχονόμων, ειδικά σε ώρες αιχμής.

Δείτε ακόμη: Flyover Θεσσαλονίκης: Θα έχει διόδια και ποιο θα είναι το όριο ταχύτητας; [video]

astynomia

Επιπλέον, στη Θεσσαλονίκη, η έντονη τροχονομική αστυνόμευση είχε ως αποτέλεσμα, τα πρόστιμα στους οδηγούς, κατά το εξάμηνο του 2024 να αυξηθούν 95,72%. Σύμφωνα με τον απολογισμό του Υπουργείου, για τον μήνα Ιούνιο βεβαιώθηκαν στην εδαφική αρμοδιότητα της Γ.Α.Δ.Θ, 18.495 τροχονομικές παραβάσεις, ενώ από 1 Ιουλίου του 2024 λειτουργεί πιλοτικά η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, ως μέρος του έργου «Smart Policing», όπου βεβαιώνονται ψηφιακά οι παραβάσεις, αποστέλλονται με μήνυμα και sms στον παραβάτη και στη συνέχεια ηλεκτρονικά στη θυρίδα του, στο gov.gr».

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...