Τα γυρίζει η Volvo - Συνεχίζουν οι κινητήρες βενζίνης

Από την Aston Martin και την Porsche, μέχρι τον όμιλο VW και το Mercedes Group, οι κατασκευαστές εξετάζουν εκ νέου το ηλεκτρικό τους πλάνο. Προσθέστε πλέον σε αυτούς και τη Volvo…

  • -
  • -

Η Volvo είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό ότι από το 2030 και μετά, δε θα πουλά ούτε ένα αυτοκίνητο παγκοσμίως που δε θα είναι ηλεκτρικό! Τη δήλωση-υπόσχεση, δεν είχε κάνει όποιος κι όποιος, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της φίρμας, Jim Rowan. Όμως από τα «θέλω» μέχρι την «πράξη», η απόσταση είναι τεράστια…

Πτώση πωλήσεων των EV σε βασικές αγορές

Η Volvo, όπως και το σύνολο των κατασκευαστών, αντιμετωπίζουν μια κατάσταση την οποία ομολογουμένως, δεν περίμεναν. Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων σε βασικές αγορές όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ, μειώνονται… Σημαντικά. Κι αυτό είναι πρόβλημα. Μεγάλο, εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές, έχουν κάνει all-in στα ηλεκτρικά.

Κατά τη διάρκεια της τριμηνιαίας ενημέρωσης των επενδυτών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, Jim Rowan, ξεκαθάρισε προς όλους, ότι πιστεύει ακράδαντα στην ηλεκτροκίνηση, την οποία θεωρεί μακράν καλύτερη τεχνολογία από την αντίστοιχη των κινητήρων εσωτερικής καύσης, αναγνώρισε ωστόσο, ότι θα χρειαστεί χρόνος για να γεφυρωθεί το χάσμα με τις θερμικές προτάσεις σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Πρότεινε λοιπόν, ως γέφυρα για αυτή τη μετάβαση, η Volvo να συνεχίσει να παράγει plug-in hybrid μοντέλα και ήπια υβριδικά, καθώς αυτά τα αυτοκίνητα παραμένουν όπως αποδεικνύεται στην πράξη δημοφιλή στους πελάτες της εταιρείας!

Μετά το 2030

Ειδικά στην αγορά των ΗΠΑ, η Volvo φαίνεται να αντιλαμβάνεται την τάση που επικρατεί και η οποία θέλει τους καταναλωτές να δηλώνουν πρόθυμοι να συνεχίσουν να αγοράζουν υβριδικά αυτοκίνητα, σεντάν, στέισον και crossover, με κινητήρες βενζίνης τα επόμενα χρόνια!

Δείτε ακόμα: Η Volvo φέρνει το πρώτο αυτοκίνητο με ψηφιακό διαβατήριο

Η Volvo θα αξιοποιήσει λοιπόν τις πλατφόρμες που έχει στη διάθεσή της από τη μητρική Geely για να επεκτείνει τη γκάμα των PHEV μοντέλων της. Θυμίζουμε, ότι στα τέλη Μαΐου, ο κινεζικός όμιλος ολοκλήρωσε μια συμφωνία με τον όμιλο Renault για την ανάπτυξη και κατασκευή αποδοτικών κινητήρων εσωτερικής καύσης και υβριδικών συστημάτων κίνησης. Η σουηδική μάρκα εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να ενημερώσει την πλατφόρμα SPA1, η οποία υποστηρίζει ήπιες και plug-in hybrid παραλλαγές των XC90 και XC60, ώστε να συνεχίσει να τα προσφέρει στο κοινό σε ποικίλες αγορές του κόσμου.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...