Ήρθε στην Ελλάδα η Mercedes όνειρο – 130.000 ευρώ είναι μόνο οι φόροι!

Ένα νέο αυτοκίνητο έφερε στην Ελλάδα η Mercedes-Benz, διακαή πόθο κάθε ανθρώπου ερωτευμένου με την οδήγηση, αλλά και βούτυρο στο ψωμί του φορολογικού μηχανισμού.

  • -
  • -

Τα coupe σχήματα γεννάνε αυθόρμητα μία σπορ αίσθηση σε όποιον τα αντικρίζει, γεγονός το οποίο ισχύει και για το νεότερο μοντέλο της Mercedes-Benz που ήρθε στην Ελλάδα. Ένα αυτοκίνητο που υλοποιεί όσα υπόσχεται η σχεδίασή του.

Επιθετική εμφάνιση μπροστά, πολύ μεγάλη γρίλια για να ψύχεται ο θηριώδης κινητήρας, επιδόσεις που ζαλίζουν και ήχος που σε κάνει να γυρίσεις το κεφάλι, αφήνοντας στην άκρη ό,τι κι αν κάνεις.

mercedes-amg-gt-63-s-e-performance-kinitiras

Ποια είναι η ονειρική Mercedes-Benz που ήρθε στην Ελλάδα;

Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα είναι η ανανεωμένη Mercedes-AMG GT Coupe, η οποία μόλις έφτασε στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα από τα ισχυρότερα μοντέλα της γερμανικής μάρκας στην Ελλάδα, αλλά και το ακριβότερο όλων, εξαιρουμένης της υπερπολυτελούς λιμουζίνας Mercedes-Maybach S 680 4MATIC.

Δείτε ακόμα: Τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα – Ταχύτερα από F1

Η Mercedes-AMG GT Coupe διατίθεται στην Ελλάδα σε τέσσερις εκδόσεις. Η γκάμα ξεκινά με την GT 43 Coupe. Είναι η μοναδική πισωκίνητη, με mild hybrid κινητήρα 2,0 λίτρων. Η ισχύς φτάνει τους 421 ίππους από το θερμικό μοτέρ, με τον ηλεκτροκινητήρα να προσφέρει 13,6 επιπλέον ίππους. Η τιμή της ανέρχεται στα 172.900 ευρώ.

mercedes-amg-gt-63-4matic

Ένα σκαλί πιο πάνω είναι η Mercedes-AMG GT 55 4MATIC+ Coupe. Έχει V8 κινητήρα 4,0 λίτρων, με 476 ίππους και τιμή 284.000 ευρώ.

Αυτή είναι η ακριβότερη Mercedes-AMG GT Coupe, αλλά δεν είναι η ισχυρότερη

Ακόμα ισχυρότερη είναι η Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+ Coupe με τον ίδιο V8 κινητήρα 4,0 λίτρων, αλλά ισχύ 585 ίππων. Αυτή είναι και η ακριβότερη έκδοση, με την τιμή να αγγίζει τα 318.100 ευρώ. Το εκπληκτικό του ελληνικού φορολογικού συστήματος είναι ότι από το παραπάνω ποσό, τα 133.698 ευρώ είναι φόροι ή αλλιώς, το 42%.

mercedes-amg-gt-63-s-e-performance-priza-kalodio-kalwdio-fortisi-phev

Η απόλυτη έκδοση του μοντέλου είναι η Mercedes-AMG GT 63 S e Performance. Ο V8 των 4,0 λίτρων βρίσκεται κι εδώ, όμως αποδίδει 612 ίππους. Επιπλέον, συνδυάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 201 ίππων, καθώς η συγκεκριμένη έκδοση είναι plug in hybrid. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική ισχύς αγγίζει τους 813 ίππους, όμως η τιμή είναι μειωμένη, στα 301.800 ευρώ, λόγω χαμηλότερου Τέλους Ταξινόμησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...