Ήρθε Ελλάδα το ακριβότερο Ford – Κοστίζει όσο μια Porsche

Η Ford Σφακιανάκης έφερε στην Ελλάδα το απόλυτο αυτοκίνητο, ένα εκθαμβωτικό sport coupe με V8 κινητήρα ισχύος 453 ίππων. Αυτό είναι το ακριβότερο Ford που πωλείται στη χώρα μας, με τιμή πάνω από 90.000 ευρώ.

  • -
  • -

Η κορυφαία Ford Mustang Dark Horse, το απόλυτο track-day αυτοκίνητο στην κατηγορία των sport coupe έφτασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το μοντέλο έφερε στη χώρα μας η Ford Σφακιανάκης, δίνοντας τη δυνατότητα στους φίλους της μάρκας να το δουν από κοντά στο μοναδικό FordStore στην Αργυρούπολη.

Η νέα Mustang Dark Horse είναι η πλέον κατάλληλη Mustang ευρείας παραγωγής για χρήση σε πίστα και συγχρόνως η βάση για τη συμμετοχή του εμβληματικού κουπέ μοντέλου της Ford στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

mustang

Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από μια ισχυρότερη έκδοση του νέου V8 κινητήρα 5.0 Gen IV της αμερικανικής φίρμας, διαθέτοντας διαφορετικούς εκκεντροφόρους και μοναδικές ρυθμίσεις. Ο σχεδιασμός του συστήματος εισαγωγής αέρα με δύο πεταλούδες γκαζιού επιτρέπει σε διπλάσιες ποσότητες φρέσκου αέρα να εισέρχονται στον κινητήρα, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό μέγιστη απόδοση 454 ίππων και ροπή 540 Nm.

mustang

Το μοτέρ συνδυάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων της TREMEC με επιλογέα από τιτάνιο που έχει κατασκευαστεί μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης. Εναλλακτικά, διατίθεται με το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της Ford, με χειριστήρια αλλαγής στο τιμόνι. Η λειτουργία flat-shift επιτρέπει στον οδηγό να αλλάζει χειροκίνητα τις ταχύτητες χωρίς να σηκώνει το πόδι του από το γκάζι, ώστε η παροχή ισχύος να «αποκαθίσταται» σε κάθε αλλαγή όσο το δυνατόν ταχύτερα. Τα 0-100 με το μηχανικό κιβώτιο έρχονται σε 5,2 sec και με το αυτόματο σε 4,4 sec.

Στάνταρ το πακέτο επιδόσεων

Το Performance Package προσφέρεται στάνταρ, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες του μοντέλου στην πίστα. Αυτό το «πακέτο» περιλαμβάνει μεταξύ πολλών άλλων τεχνολογιών ένα βοηθητικό ψυγείο λαδιού κινητήρα, ένα ψυγείο λαδιού για το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο, ένα μοναδικό ψυγείο χαμηλού βάρους για καλύτερη απαγωγή της θερμότητας, ισχυρότερους ανεμιστήρες στο σύστημα ψύξης, καθώς και ένα ακόμα ψυγείο στον πίσω άξονα.

mustang

Η Mustang Dark Horse περιλαμβάνει επίσης οπτικές αναβαθμίσεις που έχουν σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζουν τη θέση της ως το πιο «προσηλωμένο» όχημα ευρείας παραγωγής της Ford Mustang έβδομης γενιάς για χρήση σε πίστα. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν τα χαμηλότερα πλαϊνά μαρσπιέ, η σταθερή πίσω αεροτομή, ο αγωνιστικός διαχύτης, η τετραπλή απόληξη εξάτμισης σε μαύρο χρώμα και οι πιο σκουρόχρωμους προβολείς LED.

Δείτε ακόμη: Ford Capri: Αναλυτικές τιμές και όλες οι εκδόσεις!

Οι τιμές της νέας Mustang Dark Horse ξεκινούν από 92.052 ευρώ για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο και από 96.061 ευρώ για το αυτόματο. Με βάση τον τιμοκατάλογο της ελληνικής αντιπροσωπείας, αυτό είναι το ακριβότερο Ford που διατίθεται στη χώρα μας αυτήν τη στιγμή. 

mustang

Όποιος επιθυμεί να δει από κοντά και να εξερευνήσει το υπέροχο μοντέλο, δεν έχει παρά να επισκεφθεί το FordStore στην Αργυρούπολη. Το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας είναι εκεί για να παρέχει όλες τις λεπτομέρειες για τις κορυφαίες τεχνολογικές περγαμηνές της κορυφαίας Mustang.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...