Τίτλοι τέλους για την Recaro – Χρεωκόπησε έπειτα από 118 χρόνια ζωής

Είτε σε αυτοκίνητο, είτε σε αεροπλάνο, ή πιθανώς ακόμα και σε γραφείο, όλοι πιθανότατα κάποια στιγμή να έχουν κάτσει σε ένα κάθισμα Recaro…

  • -
  • -

Ο μακροβιότερος κατασκευαστής και προμηθευτής καθισμάτων, η Recaro Automotive, κατέθεσε με κάθε επισημότητα αίτηση πτώχευσης προ ημερών, στο δικαστήριο του Esslingen στη Γερμανία.

Προς το παρόν, η εν λόγω αίτηση πτώχευσης αφορά μόνο την Recaro Automotive που σημαίνει ότι οι λοιπές δραστηριότητες του ομίλου (καθίσματα για αεροσκάφη, για γραφεία, παιδικά κ.τλ), δεν επηρεάζονται.

Έκπληξη, για όλους

Η είδηση έσκασε σα βόμβα, όχι μόνο στο «χώρο» της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά κυρίως, στους 215 εργαζόμενους της εταιρείας! Το συμβούλιο των εργαζομένων, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης του την απογοήτευση του για τις εξελίξεις, δηλώνοντας ότι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας αλλά και να βρουν μια βιώσιμη λύση για το μέλλον της εταιρείας.

Η Recaro Automotive, είχε αγοραστεί από την Johnson Controls το 2011. Η Johnson Controls μετονομάστηκε λίγο αργότερα σε Adient και πούλησε με τη σειρά της την Recaro Automotive στην εταιρεία Raven Acquisitions με έδρα το Ντιτρόιτ, το 2020, ένα fund ουσιαστικά ιδιωτικών κεφαλαίων.  

Η ιστορία της Recaro ξεκίνησε το 1906 όταν ιδρύθηκε με την ονομασία «Stuttgarter Carrosserie und Radfabrik» ή «Stuttgart Body and Wheel». Η επωνυμία Recaro καθιερώθηκε το 1963 όταν η Porsche εξαγόρασε τμήμα της εταιρείας και συγκεκριμένα, αυτό που καταπιάνονταν με την κατασκευή καθισμάτων για αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμα: Ποια εταιρεία σκοτώνει τα ηλεκτρικά της μοντέλα λόγω πτώχευσης

Η Recaro Automotive όμως δεν είναι η μόνη ιστορική φίρμα που αντιμετωπίζει τεράστια  οικονομικά προβλήματα αυτήν περίοδο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα και ένας εκ των παλαιότερων και δημοφιλέστερων κατασκευαστών τροχών-ζαντών, η BBS, βρίσκεται επίσης στα σχοινιά με τις φήμες να κάνουν λόγο ότι έχει καταθέσει ήδη αίτηση πτώχευσης στο τοπικό δικαστήριο του Rottweil. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του γερμανικού Τύπου, η εταιρεία έχει σταματήσει να πληρώνει μισθούς από τον Μάιο του 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...