Volkswagen Golf με κινητήρες βενζίνης έως το 2035 - Καθυστερεί η ηλεκτρική εκδοχή

Σύμφωνα με τη VW, το Golf Mk8.5, είναι το καλύτερο και πιο προηγμένο τεχνολογικά όλων των εποχών, κάτι που το βοηθά να παραμείνει στις επάλξεις έως και το 2035!

  • -
  • -

Η Volkswagen έχει επιβεβαιώσει με κάθε επισημότητα ότι το Golf 9ης γενιάς θα είναι ηλεκτρικό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το «8,5άρι» Golf με τα θερμικά συστήματα κίνησης, θα αποσυρθεί σύντομα από το προσκήνιο.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε ο υπεύθυνος ανάπτυξης της VW, Kai Grünitz, άφησε να εννοηθεί ότι το τρέχον Golf (Mk8.5) θα μπορούσε να κυκλοφορεί ως έχει στις ευρωπαϊκές αγορές μέχρι και το 2035! Που σημαίνει ότι θα παραμείνει «ενεργό» για 11 ακόμη χρόνια!

Είναι το τέλειο Golf

Ο Grünitz υποστήριξε ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία η εικόνα κι αν θα θεωρείται από τους ειδικούς ή από μερίδα των καταναλωτών «παλιό» ένα μοντέλο με 11 χρόνια ζωής στις πλάτες του (από την facelift εποχή και μετά, γιατί ως γνωστών το 8αρι Golf παρουσιάστηκε το 2019), επειδή κάτω από το «γερασμένο» δέρμα του, κρύβεται μια τεχνολογική αρτιότητα.

Άφησε επίσης να εννοηθεί, ότι ένα ακόμη «βαρύ» αισθητικό φρεσκάρισμα θα μπορούσε να αλλάξει άρδην την εικόνα του μοντέλου. Από τεχνικής σκοπιάς όμως ξεκαθάρισε πως το υπόβαθρο του αυτοκινήτου (δάπεδο, κινητήρες, τεχνολογικά συστήματα) είναι τέλειο και δεν σηκώνει καμία απολύτως αλλαγή!

Το ηλεκτρικό Golf πάει λίγο πιο πίσω…

Ο Grünitz τόνισε ότι το 2035 δεν είναι μια τυχαία ημερομηνία. Συνάδει με τις απαγορεύσεις πώλησης κινητήρων εσωτερικής καύσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν δεν αλλάξει λοιπόν κάτι δραματικά, από το 2035 και μετά κινητήρες βενζίνης, τέλος. Θα πωλούνται μόνο όσοι δέχονται συνθετικά καύσιμα…

Δείτε ακόμα: Αυτές είναι οι τιμές του νέου Volkswagen Golf

Τώρα σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό Golf ήταν αρχικά ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2027. Ωστόσο, όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν, ότι το λανσάρισμα του μεταφέρεται για το 2029. Η VW θέλει το 9άρι, ηλεκτρικό Golf, να πατήσει πάνω στη νέα Scalable Systems Platform (SSP) ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει ένα από τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της κλάσης του, ενώ η πρόσφατη συνεργασία της με την Rivian αναμένεται να της προσφέρει και επιπλέον λύσεις σε επίπεδο λογισμικού κάτι που όπως όλα δείχνουν θέλει να εκμεταλλευτεί η γερμανική φίρμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...