Φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου: Πώς θα βρω την κατάλληλη;

Οι ασφάλειες αυτοκινήτου έχουν πολλές κατηγορίες. Απλή ασφάλεια, ασφάλεια κλοπής, μεικτή ασφάλεια… πώς θα βρίσκουμε όμως τη σωστή για τη δική μας περίπτωση;

  • -
  • -

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ένα από τα βασικότερα έξοδα ιδιοκτησίας ενός οχήματος. Την πληρώνουμε σε τρίμηνη, εξάμηνη ή ετήσια βάση και συμπεριλαμβάνει πολλές καλύψεις για το ίδιο το όχημα, την αστική ευθύνη και τον οδηγό του. Ωστόσο, ποιος είναι ο τρόπος για να βρει κάποιος την κατάλληλη ασφαλιστική πρόταση για τον ίδιο και το όχημά του; Σήμερα, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές, όποιες κι αν είναι οι προτεραιότητες. Αν είναι κυρίως ζήτημα… τιμής, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρείτε την πλέον οικονομική ασφάλεια για να κάνετε τη δουλειά σας.

Ποια είναι η φθηνότερη ασφάλεια;

Το πιο προσιτό πακέτο ασφάλισης είναι το βασικό. Αυτό σημαίνει ότι έχετε μια ασφάλεια για να πληρώσει τις ζημιές που θα προκαλέσετε σε ένα ενδεχόμενο τροχαίο ατύχημα, αν έχετε εσείς την υπαιτιότητα (εννοείται αν φταίει το άλλο αυτοκίνητο, θα πληρωθείτε κανονικά από τη δική του ασφαλιστική). Το άλλο όχημα, φθορές σε περιουσίες (μάντρες, κολόνες φωτισμού ή οτιδήποτε άλλο) ή και τον οδηγό του, αν προκληθεί τραυματισμός, πληρώνονται χωρίς να βάλετε εσείς το χέρι στην τσέπη για όσα προκαλέσατε.. Ο συγκεκριμένος τύπος ασφάλειας είναι και ο φθηνότερος. Με μια γρήγορη αναζήτηση στις δημοφιλείς πλατφόρμες σύγκρισης τιμών, μπορείτε να βρείτε τη χαμηλότερη τιμή για το δικό σας αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Τι είναι η απαλλαγή στη μεικτή ασφάλεια αυτοκινήτου;

Χαμηλή τιμή ή περισσότερες καλύψεις;

Φυσικά, αν επιλέξετε επιπλέον καλύψεις (ασφάλεια κλοπής, ασφάλεια πυρός, φυσικά φαινόμενα, τρομοκρατικές ενέργειες κλπ) η τιμή θα αυξηθεί ανάλογα. Αυτό σημαίνει ότι θα αποζημιωθείτε για το όχημα αν σας το κλέψουν, αν πάρει φωτιά, αν πάθει ζημιές από χαλάζι-πλημμύρα κλπ. Στις επιπλέον καλύψεις συγκαταλέγεται και η θραύση κρυστάλλων (αποζημίωση αν σας σπάσουν τζάμι), η οδική βοήθεια και η νομική προστασία (νομική υποστήριξη σε περίπτωση τροχαίου). Πολλές από αυτές τις καλύψεις είναι σχεδόν… απαραίτητες, αφού σε μια άτυχη στιγμή θα σας αποζημιώσουν.

Ασφάλεια μέσω διαδικτύου ή ασφαλιστή;

Τέλος, να πούμε ότι η επιλογή ασφάλισης μέσω του διαδικτύου, έχει υπέρ, αλλά και κατά. Στα πρώτα συγκαταλέγεται η χαμηλότερη τιμή και ενδεχομένως, η πιο άμεση και εύκολη διαδικασία με online ολοκλήρωσή της. Ωστόσο η επιλογή ενός ασφαλιστή ίσως αποδειχθεί καλύτερη σε άλλες περιπτώσεις, συνήθως όταν προκύπτουν πιο σύνθετα ζητήματα. Εκεί πληρώνεις ουσιαστικά την «εμπειρία» του ασφαλιστή -και ίσως τη μακρόχρονη συνεργασία του με την εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία- ώστε να διεκπεραιωθεί πιο εύκολα η διαδικασία και με λιγότερο κόπο από εσάς. Για αυτό σκεφτείτε καλά αν θέλετε τη φθηνότερη τιμή των διαδικτυακών ασφαλίσεων ή αν προτιμάτε να επιλέξετε έναν ασφαλιστή που (λογικά) θα σας βοηθήσει σαφώς περισσότερο σε μια δύσκολη περίπτωση.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...