Το πιο στιλάτο B-SUV που έχει 136 ίππους και καίει 4,8 lt/100km – Ποιο είναι;

Έχοντας ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις με τη μοντέρνα εμφάνιση και τις compact διαστάσεις, τώρα γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό χάρη στο νέο υβριδικό σύνολο που του χαρίζει απαράμιλλη οικονομία.

  • -
  • -

Με τις τιμές των καυσίμων να έχουν χτυπήσει κόκκινο, το κόστος μετακίνησης με αυτοκίνητο έχει εκτοξευθεί. Στοιχείο που καθιστά τη χαμηλή κατανάλωση ενός νέου μοντέλου σημαντικό κριτήριο στην απόκτηση ενός νέου. Μπορεί το μέλλον να προτάσσει την ηλεκτροκίνηση, αλλά οι υβριδικές τεχνολογίες αποτελούν την εναλλακτική λύση του σήμερα, που συνδυάζει απόδοση και οικονομία.

Με το diesel να εξαφανίζεται σιγά σιγά από τους καταλόγους των εταιρειών, οι υβριδικές επιλογές είναι αυτές που πρέπει να «αναλάβουν» τον τίτλο του οικονομικού της γκάμας, χρησιμοποιώντας mild, full και plug-in hybrid τεχνολογίες. Ένα παράδειγμα που ταιριάζει σε αυτή την περιγραφή είναι και το μοντέλου που θα δείτε παρακάτω.

Μέχρι πρότινος προσφερόταν σε αμιγώς βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Τώρα όμως, το diesel συνταξιοδοτήθηκε και τη θέση του πήρε μία νέα ήπια υβριδική έκδοση που έχει ως στόχο να γίνει η οικονομικότερη όλων όσων χρησιμοποιούν υγρά καύσιμα.

Αυτή η ολοκαίνουργια επιλογή που μόλις ήρθε στην ελληνική αγορά ταιριάζει την εντυπωσιακή εμφάνιση και την πρακτικότητα του compact SUV, με ένα άκρως αποδοτικό κινητήριο σύνολο που κάνει ακόμη και full hybrid μοντέλα να ζηλεύουν. Συνδυάζει έναν 1.200άρη Puretech 136 ίππων με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Μέσα στο τελευταίο βρίσκουμε και τον ηλεκτροκινητήρα των 29 ίππων ο οποίος βοηθά στην εξοικονόμηση καυσίμου, αλλά και την ενίσχυση των επιδόσεων. Σύμφωνα με την μάρκα, χάρη στην υβριδική τεχνολογία η νέα έκδοση έχει μειωμένη κατανάλωση, ενώ σε αστικό περιβάλλον έως και 50% των μετακινήσεων μπορούν να γίνονται αμιγώς ηλεκτρικά, με το στροφόμετρο να γράφει μηδέν!

Το αποτέλεσμα είναι ένα B-SUV το οποίο καταναλώνει μόλις 4,8 lt/100km, ενώ τα μόλις 109 g/km CO2 που εκπέμπει το απαλλάσσουν από το άγχος των Τελών Κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα προσφέρει επιδόσεις της τάξης των 9,1 sec για το 0-100 km/h και 207 km/h τελικής ταχύτητας.

1

Το μοντέλο που τα συνδυάζει όλα αυτά; Μα φυσικά το νέο Opel Mokka Hybrid, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα για παραγγελία. Διατίθεται σε δύο πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού, τη βασική Edition και την κορυφαία Edition Plus, με τις τιμές να ξεκινούν για την πρώτη από τις 28.100 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Κατέρρευσαν οι τιμές του Opel Mokka - Μειώσεις έως 4.300 ευρώ στην Ελλάδα

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την συγκεκριμένη έκδοση, ενώ εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...