To CUPRA που καίει 3,16 ευρώ στα 100 km - Φθηνότερο 2.600 ευρώ στην Ελλάδα

Το σπορ μικρομεσαίο μοντέλο τώρα συνδυάζει κορυφαία οικονομία, επιδόσεις και οδηγοκεντρική συμπεριφορά, με τιμή πιο χαμηλή από ποτέ.

  • -
  • -

Το όνομα CUPRA συνδεόταν παραδοσιακά με τις πιο σπορ κατασκευές της Seat και έγινε συνώνυμο της οδηγικής απόλαυσης για πολλούς. Η ανεξαρτητοποίηση της ως ξεχωριστό brand άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο για εξέλιξη ακόμη περισσότερο μοντέλων που θα φέρουν το σήμα της, ενώ πλέον όλα της τα οχήματα χτίζονται από το μηδέν με γνώμονα την οδηγική ευχαρίστηση χωρίς συμβιβασμούς.

Το μοντέλο που έχουμε επιλέξει για σήμερα αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μέλος της γκάμας της, το οποίο μάλιστα διατίθεται στη χώρα μας αυτή, τη στιγμή με εκπτώσεις που αγγίζουν τα 2.600 ευρώ.

Συγκεκριμένα η έκπτωση στην οποία προχωρά η ελληνική αντιπροσωπεία για το CUPRA Born διαφοροποιείται ανάλογα με την έκδοση. Στη βασική με τη μπαταρία των 58 kWh και τους 204 ίππους το όφελος είναι 1.000 ευρώ. Στη μεσαία έκδοση με την ίδια μπαταρία και το πακέτο e-Boost το οποίο αυξάνει την ισχύ στους 231 ίππους η τιμή μειώνεται κατά 2.000 ευρώ, ενώ στην κορυφαία έκδοση των 231 ίππων με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 77 kWh το κόστος αγοράς είναι 2.600 ευρώ χαμηλότερο.

1

Αυτό σημαίνει πως οι τιμές των Born μετά την εφαρμογή της έκπτωσης αλλά και της κρατικής επιδότησης διαμορφώνονται ως εξής:

  • Born 58 kWh 204 PS – 31.900 €
  • Born 58 kWh 231 PS eBoost – 32.900 €
  • Born 77 kWh 231 PS eBoost – 35.900 €

2

Όσον αφορά το κόστος χρήσης τώρα, να πούμε πως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα των ηλεκτρικών μοντέλων σήμερα είναι ότι… αδιαφορούν για τις ολοένα και αυξανόμενες τιμές των υγρών καυσίμων. Το CUPRA Born για παράδειγμα, ακόμη και στη μεγαλύτερη έκδοση με τους 231 ίππους και τη μπαταρία των 77 kWh χρειάζεται 15,8 kWh για να καλύψει 100 km, άρα με μια μέση τιμή κιλοβατώρας στα 0,20 €, κοστίζει μόλις 3,16 ευρώ! Με αυτόν τον τρόπο στοιχίζει ελάχιστα στην καθημερινότητα και ο ιδιοκτήτης δεν έχει να σκέφτεται ότι ξοδεύει μια… περιουσία για την κίνηση του αυτοκινήτου του.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε τα νέα CUPRA Tavascan VZ και Born VZ στη Βαρκελώνη

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλες τις εκδόσεις μαζί με στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...