Βρήκαν σε κοντέινερ άλλα 700 κλεμμένα αυτοκίνητα - Αξίας 32 εκατ. ευρώ

Μόλις σε ένα έτος, Αστυνομία και Λιμενικό, κατάφεραν να ανακτήσουν περισσότερα από 700 κλεμμένα αυτοκίνητα! Οι αρχές, μπορούν να υπερηφανεύονται ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους…

  • -
  • -

Η αστυνομία του Έσσεξ, σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές, έχουν καταφέρει… το ακατόρθωτο. Να ανακτήσουν περισσότερα από 700 κλεμμένα αυτοκίνητα μέσα σε ένα έτος! «Ενώ είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει, η δουλειά μας απέχει πολύ από το να θεωρείται ολοκληρωμένη» δήλωσε ο Paul Gerrish, υπεύθυνος της Αστυνομίας του Έσσεξ.

Στην πλειονότητα τους premium SUV και supercars

Το πόσα κλεμμένα αυτοκίνητα βέβαια διακινούνται καθημερινά από το λιμάνι του Έσσεξ αλλά και από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, είναι αδύνατο να «υπολογιστούν» με κάποιο τρόπο. Διότι απλούστατα δε μπορεί κανείς να ελέγξει χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια που διακινούνται καθημερινά.

Για να έχετε ωστόσο μια καλύτερη εικόνα του τι συμβαίνει στην πράξη, αναφέρουμε απλά ότι μόνο μέσα σε μία εβδομάδα, στα τέλη Ιουνίου, οι αρχές στο λιμάνι του Έσσεξ ανακάλυψαν σε κοντέινερ με προορισμό την Αφρική, αυτοκίνητα αξίας άνω των 5 εκατ., συμπεριλαμβανομένων δυο Range Rover Velar, μιας Rolls-Royce Cullinan, μιας Ferrari και μιας Bentley. Μάλιστα, η εν λόγω Ferrari όπως αποδείχθηκε, ανήκε σε διάσημο ποδοσφαιριστή της Premier League, το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε.

Από το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία του Έσσεξ έχουν ανακτηθεί περισσότερα από 1.800 αυτοκίνητα αξίας άνω 65 εκατ. ευρώ. Οι αρχές, δε στέκονται όμως μονάχα στην ανάκτηση των οχημάτων και στην επιστροφή τους στους ιδιοκτήτες τους αλλά, προσπαθούν να βρουν στοιχεία ή μάρτυρες προκειμένου να εξαρθρώσουν αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις όπως τις αποκαλούν χαρακτηριστικά.

Στην πιο πρόσφατη επιτυχία τους για παράδειγμα, συνελήφθησαν τρία άτομα που ήταν υπεύθυνα για τα κοντέινερ, στα οποία μάλιστα βρέθηκαν πάνω τους και κατασχέθηκαν μετρητά αξίας 140.000 λιρών.

Δείτε ακόμα: Η μέθοδος «Game Boy» που κάνει θραύση στις κλοπές αυτοκινήτων

Η σύλληψη τους οδήγησε τις αρχές όχι σε ένα ούτε σε δύο αλλά σε 106 συνολικά «stores», μαγαζιά, αποθήκες ή και συνεργεία δηλαδή, με τα οποία συνεργάζονταν οι κλέφτες, είτε για να χτυπήσουν νέα νούμερα στους αριθμούς πλαισίων των κλεμμένων αυτοκινήτων είτε για να πάρουν από πολλά ανταλλακτικά. Προφανώς η αστυνομία δεν έβαλε λουκέτο και στα 106 αυτά «μαγαζιά» αλλά οι έρευνες της όπως ανακοίνωσε, είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...