Ποια Porsche είναι 130.000 ευρώ ακριβότερη στην Ελλάδα από ότι στη Γερμανία;

Πρόκειται για ένα «ειδικό» και άκρως ποθητό αυτοκίνητο, με τιμή που αγγίζει τις 400.000 ευρώ στην Ελλάδα, λόγω της αυξημένης φορολογίας.

  • -
  • -

Η Porsche 911 GT3 RS είναι ένα αυτοκίνητο-όνειρο. Αν και τυπικά δεν εντάσσεται στην κατηγορία των supercars, για τους λάτρεις της σπορ οδήγησης ίσως να είναι και πιο ποθητή, λόγω της απόλυτης φιλοσοφίας της. Σχεδόν καθαρόαιμο αγωνιστικό, με άδεια να κυκλοφορεί στον δημόσιο δρόμο! Φυσικά, αντίστοιχη είναι και η τιμή της. Σε κάθε αγορά η 911 GT3 RS είναι πανάκριβη, όμως στην Ελλάδα η τελική τιμή ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, περίπου 130.000 € πάνω από το αντίστοιχο μοντέλο στη Γερμανία.

Στο επίσημο site της Porsche στην Ελλάδα, η 911 GT3 RS στοιχίζει από 380.230 €. Προσέξτε, μιλάμε για την αρχική τιμή! Μόλις ξεκινήσουν οι προσθήκες από την ατελείωτη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού, θα εκτοξευθεί στα… ουράνια. Οι λιγότεροι εγκρατείς (και με βαθύτερες τσέπες) θα δουν με ευκολία το αυτοκίνητο να φλερτάρει με το μισό εκατομμύριο. Όλα αυτά, στη χώρα μας. Γιατί στη Γερμανία, όπου η φορολόγηση είναι σε πιο φυσιολογικό επίπεδο και δεν υπάρχουν και τέλη ταξινόμησης, η αρχική τιμή του ίδιου αυτοκινήτου είναι 248.157 €!

Δείτε ακόμη: Αγόρασε την καλύτερη Porsche και τη διέλυσε σε 24 ώρες!

Ένα ποίημα για οδήγηση στην πίστα

Ξεπερνώντας το… οικονομικό εμπόδιο που συγκαταλέγει την Porsche 911 GT3 RS στα «άπιαστα» μοντέλα, πρόκειται ξεκάθαρα για ένα αυτοκίνητο που θα ήθελε κάθε φανατικός petrolhead. Χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό επίπεδο κινητήρα 4.0 λίτρων με απόδοση 525 ίππους που «πεθαίνει» να στροφάρει ψηλά παράγοντας έναν εκπληκτικό ήχο, ενώ ο τρόπος που αποδίδει στην πίστα θυμίζει περισσότερο ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό, παρά αυτοκίνητο δρόμου. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 3,2 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 296 km/h, καθώς περιορίζεται κάπως λόγω των αεροδυναμικών βοηθημάτων που προσφέρουν την απαραίτητη κάθετη δύναμη.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...