Αυτή είναι η νέα Ποσειδώνος – Δείτε τα έργα στο Ελληνικό από ψηλά [video]

Μια από τις πιο σύγχρονες σήραγγες της Ευρώπης κατασκευάζεται αυτήν τη στιγμή στη παραλιακή λεωφόρο της Αττικής. Το έργο υπογειοποίησης της Ποσειδώνος οδεύει προς την ολοκλήρωση.

  • -
  • -

Τα έργα ανάπλασης στο Ελληνικό συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Τα νότια προάστια της Αττικής σε λίγα χρόνια θα μεταμορφωθούν, όπως και το οδικό δίκτυο στην παραλιακή λεωφόρο. Ένα από τα βασικά κομμάτια που πλησιάζει μέρα με τη μέρα στην ολοκλήρωσή του είναι και η υπογειοποίηση μέρους της λεωφόρου Ποσειδώνος.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/999003ac4a5cff927c6376c32f6d7cee.jpg

Η νέα σήραγγα, η οποία περιγράφεται ως η πιο σύγχρονη στην Ευρώπη, έχει μήκος 1,5 km και εκτείνεται από την παραλία Αλίμου έως τη μαρίνα Αγίου Κοσμά. Χάρη σε αυτό το έργο, τα οχήματα θα διέρχονται ταχύτερα στο παραλιακό μέτωπο, με την κυκλοφοριακή συμφόρηση να μειώνεται σημαντικά, αφού θα καταργηθούν 6 φανάρια και θα δημιουργηθούν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Η περιοχή που καλύπτει σήμερα η παραλιακή λεωφόρος θα μετατραπεί σε έναν εντελώς νέο χώρο με πράσινο που θα ενώνει το Μητροπολιτικό Πάρκο με την παραλία. Επίσης, θα κατασκευαστούν στο σημείο, δρόμος ήπιας κυκλοφορίας αλλά και ποδηλατόδρομος. Η κατασκευαστική αναφέρει ότι με την υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος θα βελτιωθεί το οδικό δίκτυο και θα διευκολυνθεί η πρόσβαση στην παραλία. Το σημαντικό αυτό έργο υποδομής στο Ελληνικό αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026, όπου και θα δοθεί λογικά στην κυκλοφορία και η σήραγγα.
elliniko

Δείτε ακόμη: Η νέα μεγάλη σήραγγα που αλλάζει την Αθήνα – Παραδίδεται το 2025

Στο παρακάτω video που δόθηκε στη δημοσιότητα από το κανάλι Gorgeous Greece στο Youtube, μπορείτε να δείτε την εξέλιξη των έργων από ψηλά σε όλη την παραλιακή, την κατασκευή της σήραγγας και την ανέγερση του Πύργου στη μαρίνα.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...