Η Toyota έβαλε αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων στην Corolla - Σε ποια έκδοση;

Ενόψει της ήπιας ανανέωσης για το μοντέλο του 2025, η Toyota προχώρησε σε μικρές αλλαγές για την Corolla, μεταξύ των οποίων και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο.

  • -
  • -

Με το τμήμα Gazoo Racing να δουλεύει… υπερωρίες, το Toyota GR Corolla είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σπορ hatchbacks των τελευταίων ετών. Χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη του GR Yaris αλλά με αυξημένη απόδοση και το χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο που μεταφέρει την ισχύ σε όλους τους τροχούς, μέσα από το σύστημα τετρακίνησης GR Four. Πλέον όμως η ιαπωνική μάρκα προσθέτει ακόμη μια επιλογή στον τομέα της μετάδοσης, προσφέροντας το νέο αυτόματο 8άρι κιβώτιο που είδαμε στο facelift του GR Yaris. Τα καλά νέα, είναι ότι οι λάτρεις του αυτόματου σασμάν έχουν μια ακόμη επιλογή στην γκάμα του GR Corolla. To κακό, είναι ότι το μοντέλο συνεχίζει να μη διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά…

Όχι μόνο ένα νέο κιβώτιο!

Το νέο αυτόματο 8άρι που τοποθετείται στο Toyota GR Corolla έρχεται «σετ» με paddles αλλαγών πίσω από το τιμόνι και βέβαια, λειτουργία Launch Control για τέλειες εκκινήσεις από στάση. Σύμφωνα με τη μάρκα η κλιμάκωση του σασμάν έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζει στην οδήγηση το χειροκίνητο 6άρι, παρά το γεγονός ότι πλεονεκτεί κατά 2 σχέσεις. Επίσης το σασμάν εφοδιάζεται με το δικό του ψυγείο, προκειμένου να μη… μασάει από θερμοκρασίες ούτε σε σκληρή χρήση πίστας. Η Toyota λέει ότι το αυτόματο κιβώτιο έχει εξελιχθεί κυρίως με γνώμονα τη λειτουργία του στο Sport πρόγραμμα προκειμένου να ακολουθεί πιστά τις εντολές του οδηγού.

Περισσότερη δύναμη και standard μπλοκέ διαφορικά

Η μικρή ενδιάμεση ανανέωση που δέχτηκε το Toyota GR Corolla περιλαμβάνει μεν το νέο κιβώτιο, αλλά πλαισιώνεται και με κάποιες ακόμη αλλαγές, μικρές και μεγάλες. Για παράδειγμα ο τρικύλινδρος turbo κινητήρας G16E-GTS των 1.6 λίτρων αποδίδει 300 ίππους (όσοι και πριν) αλλά 400 Nm ροπή (από 370 Nm). Αλλαγές έγιναν και στην ανάρτηση με τους μηχανικούς να αλλάζουν τη γεωμετρία προκειμένου να καταστείλουν την ανύψωση του εσωτερικού τροχού κατά τη γρήγορη οδήγηση, ενώ πλέον η βάση της πίσω γέφυρας βρίσκεται ψηλότερα, για να αποφευχθεί το φαινόμενο καθίζησης του πίσω μέρους κατά την πλήρη επιτάχυνση από στάση.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Toyota GR Corolla

Μικρές αναπροσαρμογές έγιναν σε κάποια αεροδυναμικά βοηθήματα γύρω από τους τροχούς και πλέον, όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με στάνταρ το μπλοκέ διαφορικό, στον εμπρός και τον πίσω άξονα, στοιχείο που μέχρι πρότινος αποτελούσε προνόμιο των ακριβότερων εκδόσεων. Για την ακρίβεια δεν θα διατίθεται πλέον το Circuit Pack, με τις εκδόσεις να είναι τρεις: οι Core, Premium και Premium Plus. Η τελευταία ξεχωρίζει με την ανθρακονημάτινη οροφή, τους αεραγωγούς στο καπό, το Head-Up Display και μερικές ακόμη λεπτομέρειες όπως οι 18άρες ζάντες αποκλειστικής για τη συγκεκριμένη έκδοση σχεδίασης. Όλα τα GR Corolla, συνδυάζονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...