Αττική: Το μέγα λάθος 908 οδηγών – Πλήρωσαν έως και 2.000 ευρώ

Αυτό το λάθος απαγορεύεται να το κάνει κάθε οδηγός. Δυστυχώς, στην Αττική το έπραξαν σχεδόν 1.000 άτομα, με αποτέλεσμα να χάσουν το δίπλωμα και να πληρώσουν βαρύ πρόστιμο.

  • -
  • -

Υπάρχουν κάποιες παραβάσεις του ΚΟΚ που θεωρούνται άκρως επικίνδυνες, καθώς θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα πεζών και όλων των χρηστών του οδικού δικτύου. Μία από αυτές είναι και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Αστυνομίας, οι οδηγοί συνεχίζουν να πίνουν και να οδηγούν. Μόνο τον Ιούλιο, στην Αττική, κλιμάκια της Τροχαίας, εντόπισαν 908 οδηγούς να κινούνται στον δρόμο με το όχημά τους υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Μάλιστα, 59 από αυτούς είχαν τόσο αλκοόλ στο αίμα τους που θα οδηγηθούν στο δικαστήριο, με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/1f3f9e8dcdea748fc118f5f682d6cc51.jpg

Δείτε εδώ αναλυτικά τα όρια και τις ποινές για την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Συνολικά, η Τροχαία βεβαίωσε τον περασμένο μήνα 24.863 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, από τις οποίες 1.417 σε βαθμό πλημμελήματος. Οι ομάδες ελέγχου και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την υπερβολική ταχύτητα, την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, τη χρήση κινητού τηλεφώνου καθώς και άλλες επικίνδυνες παραβάσεις.
radar

Οι σοβαρές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

  • 908 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
  • 131 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • 160 για όρια ταχύτητας,
  • 132 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 273 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 252 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και
  • 63 για επικίνδυνους ελιγμούς.

Μείωση των θανατηφόρων τροχαίων στην Αττική

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε, πως με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2024, τα θανατηφόρα τροχαία μειώθηκαν κατά 11% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ ταυτόχρονα παρατηρήθηκε και γενικότερη μείωση των παθόντων από τροχαία ατυχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...