H Audi αφαιρεί το σήμα με τους 4 κύκλους – Σε ποια αγορά

Οι τέσσερις κύκλοι της Audi είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σήματα σε όλον τον κόσμο. Κι όμως, διεθνείς πηγές αναφέρουν ότι θα βγάλει μοντέλα χωρίς το διάσημο logo.

  • -
  • -

Όπως αναφέρει το Reuters, η Audi, η γερμανική μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων που ανήκει στο Volkswagen Group, σχεδιάζει να παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα, αλλά χωρίς το εμβληματικό λογότυπο των τεσσάρων κύκλων.

Σύμφωνα με δύο πηγές με άμεση γνώση των σχεδίων, αυτή η απόφαση ελήφθη λόγω «εκτιμήσεων για την εικόνα της μάρκας» και αντανακλά τη συνεργασία με την κινέζικη εταιρεία SAIC, καθώς και την αυξανόμενη εξάρτηση από τοπικούς προμηθευτές και τεχνολογίες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3b18385c832dd48f50de67a31b842ded.jpg

Πότε θα δούμε το πρώτο Audi χωρίς τους τέσσερις κύκλους;

Η νέα σειρά, γνωστή εσωτερικά με την κωδική ονομασία «Purple», θα αποκαλυφθεί ως πρωτότυπο τον Νοέμβριο, οπότε η Audi θα παρουσιάσει και την ιστορία της μάρκας για τη συγκεκριμένη σειρά.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το νέο Audi A6 e-tron με αυτονομία πάνω από 750 km

Ένας τρίτος πληροφοριοδότης ανέφερε ότι σχεδιάζονται εννέα μοντέλα μέχρι το 2030. Η Audi δεν σχολίασε τις φήμες, ενώ η SAIC δήλωσε ότι τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι «αυθεντικά Audi με γνήσιο DNA της Audi».

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e369eccc4d6647584ab64d9e947b7a8d.jpg

Προσαρμογή της Audi στα ζητούμενα της αγοράς της Κίνας

Οι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην εγχώρια αγορά, προσφέροντας τεχνολογικά προηγμένα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό έχει οδηγήσει σε πτώση των πωλήσεων για τους ξένους κατασκευαστές, οι οποίοι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε μοντέλα βενζινοκινητήρων, αναγκάζοντάς τους να σχηματίσουν νέες συνεργασίες.

Η συνεργασία της Audi με την SAIC στοχεύει στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας ηλεκτρικών οχημάτων για την κινεζική αγορά, επιτρέποντας στην Audi να προσαρμόσει τα οχήματά της στις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και τις προτιμήσεις των Κινέζων καταναλωτών. Η Audi πούλησε λιγότερα από 10.000 ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα το πρώτο εξάμηνο του 2024, ενώ οι τοπικές μάρκες Nio και Zeekr πούλησαν οκταπλάσια ποσότητα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/50b535fd864f81d9ef3cbe65f2bf9eeb.jpg

Τι θα φέρει το μέλλον για τα ηλεκτρικά της Audi στην Κίνα

Τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Audi θα χρησιμοποιούν μπαταρίες από την κινεζική CATL και ένα προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης από την Momenta. Επιπλέον, η ηλεκτρική αρχιτεκτονική της SAIC θα χρησιμοποιηθεί στη σειρά «Purple». Οι ήδη υπάρχουσες σειρές ηλεκτρικών οχημάτων της Audi στην Κίνα θα συνεχίσουν να φέρουν το λογότυπο με τους τέσσερις κύκλους.

Πηγή: Reuters.com

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...