Premium οικογενειακό crossover 150 ίππων με κατανάλωση 5,4 lt / 100 km - Ποιο είναι;

Πρόκειται για μια νέα έκδοση ενός μοντέλου που έχει σημειώσει σπουδαία επιτυχία στην Ελλάδα, προκειμένου να αυξήσει ακόμη περισσότερο το πεδίο δράσης του.

  • -
  • -

Στην Ελλάδα μας αρέσουν τα πολυτάλαντα αυτοκίνητα. Έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε τα προσωπικά μας οχήματα σχεδόν για κάθε ανάγκη μετακίνησης που μας παρουσιάζεται, ενώ οι περισσότερες οικογένειες εξαντλούν τον προϋπολογισμό τους προκειμένου να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο και… καλό. Ως «καλό» ερμηνεύεται ένα μοντέλο που έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει στην καθημερινή μετακίνηση προσφέροντας ευελιξία στην πόλη και λογική κατανάλωση καυσίμου, άνεση στο ταξίδι με υψηλή ποιότητα κύλισης και αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια, όπως και κάποιες εκδρομικές επιθυμίες με ήπιες δυνατότητες εκτός ασφάλτου που θα βοηθήσουν στην προσέγγιση μιας παραλίας, ενός απομακρυσμένου χωριού κλπ. Πόσα τέτοια αυτοκίνητα όμως γνωρίζετε;

Με μεγάλη παράδοση στην ελληνική αγορά

Το Audi A3 είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα premium μικρομεσαία οικογενειακά. Διανύει την τέταρτη γενιά του (χωρίς να μετράμε τα ενδιάμεσα facelift) και ουσιαστικά, πρόκειται για τον ιδρυτή της κατηγορίας, αφού όταν είδαμε για πρώτη φορά το Audi A3, οι υπόλοιποι μεγάλοι premium κατασκευαστές (BMW, Mercedes) δεν «έπαιζαν» στην συγκεκριμένη κατηγορία. Στην πιο πρόσφατη ανανέωση του μοντέλου η Audi προσφέρει και το A3 allstreet, μια νέα έκδοση η οποία προσθέτει μερικούς πόντους πολυχρηστικότητας. Εκτός από το πιο “offroad” look, τα προστατευτικά πλαστικά χαμηλά στο αμάξωμα, όπως και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, του δίνουν τα εφόδια για ήπια εκτός δρόμου εξερεύνηση θυμίζοντας κάτι από SUV.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Audi A3 allstreet 1.5 TFSI 150 PS

Η crossover έκδοση του Audi A3 διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα του μοντέλου. Για παράδειγμα, συγκριτικά με ένα ψηλότερο SUV, συνδυάζει την καλύτερη οδική συμπεριφορά ενός hatchback και την πιο αποδοτική αεροδυναμική (βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου, χαμηλότερος θόρυβος) μαζί με την απόσταση από το έδαφος και την περιπετειώδη εμφάνιση. Ο τετρακύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας 1.5 TFSI, ενισχυμένος με mild hybrid τεχνολογία 48V και σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic των επτά σχέσεων, αποδεικνύονται “perfect match” για το γερμανικό μικρομεσαίο hatchback, φτιάχνοντας μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις στην premium κατηγορία χάρη και στην κατανάλωση των 5,4 lt / 100 km που ανακοινώνει η μάρκα.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...