Η Toyota ξεπουλάει σε Ελλάδα και Ευρώπη - Τα μοντέλα που σπάνε ταμεία

Γνωρίζοντας εξαιρετικά τον τρόπο να παραμένει στην πρώτη γραμμή των πωλήσεων, η Toyota πετυχαίνει εντυπωσιακά νούμερα ταξινομήσεων, με όπλο της την κορυφαία τεχνολογία Hybrid.

  • -
  • -

Το πρώτο εξάμηνο του 2024 έκλεισε με πάρα πολύ καλά νούμερα πωλήσεων, με 626.572 νέα Toyota και Lexus να φτάνουν στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο ιαπωνικός όμιλος βλέπει τις ταξινομήσεις στη Γηραιά Ήπειρο να αυξάνονται κατά +9%, ενώ ακόμη πιο ενθαρρυντικά είναι τα πράγματα στην γκάμα επαγγελματικών οχημάτων που κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Σύμφωνα με τα νούμερα που δίνει στη δημοσιότητα ο Ιάπωνας κατασκευαστής, μιλάμε για αυξήσεις +34% στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, +38% στα Plug-In Hybrid μοντέλα και +11% στα κλασικά Hybrid, με το 74% των συνολικών οχημάτων να είναι εξηλεκτρισμένα (HEV, PHEV, EV).

Ποια Toyota σάρωσαν στις πωλήσεις;

Η Toyota μόνη της, κατάφερε να πετύχει 585.321 πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2024. Πρωταγωνιστές ήταν τα δύο Yaris, το συμβατικό Yaris με 93.587 αυτοκίνητα (μαζί με τα Yaris Hybrid) και το SUV της γκάμας, το Yaris Cross, με 103.657 αυτοκίνητα (μαζί με τα Yaris Cross Hybrid). Συνολικά μιλάμε για 197.244 ταξινομήσεις μόνο από την γκάμα του Yaris, ενώ πολύ καλά τα κατάφερε και η σειρά της Corolla (Corolla Hatchback, Corolla Sedan, Corolla Touring, Corolla Cross) με 87.820 αυτοκίνητα συνολικά. Το Toyota C-HR σε όλες τις εκδόσεις του (HEV, PHEV) πούλησε 62.513 αυτοκίνητα, το νεανικό Aygo X κατάφερε να πείσει 52.645 αγοραστές και τέλος, το RAV4, άγγιξε τις 52.171 μονάδες, ένα πολύ καλό νούμερο για την κατηγορία του.

Δείτε ακόμη: Ο Νο1 αντιπρόσωπος της Toyota στην Ελλάδα - Σε ποιες πόλεις θα τον βρεις

Πόσα Toyota GR πουλήθηκαν;

Εκτός από τα «συμβατικά» Toyota με τους υβριδικούς κινητήρες και την κορυφαία αξιοπιστία, η ιαπωνική μάρκα έχει ακόμη ένα, πιο… άγριο πρόσωπο. Πρόκειται για τις εκδόσεις GR που επιμελείται το αγωνιστικό τμήμα της Toyota με όνομα Gazoo Racing. Στην Ευρώπη κυκλοφορούν τα GR Supra, GR86 και GR Yaris, με το τελευταίο μάλιστα να δέχεται ένα εκτεταμένο facelift που άλλαξε πράγματα ουσίας, ανέβασε τη συνολική ισχύ και πρόσθεσε την επιλογή αυτόματου κιβωτίου. Οι πωλήσεις για το πρώτο μισό του 2024 ήταν 268 αυτοκίνητα για το GR Supra, 739 αυτοκίνητα για το GR86 και 1.608 για το GR Yaris.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...