Στην Ελλάδα το νέο Hyundai Tucson που καίει 4,76 ευρώ στα 100 km- Τιμή

Το προσφάτως ανανεωμένο οικογενειακό SUV της Hyundai ήρθε στη χώρα μας με φρέσκια εμφάνιση, εξοπλισμό και γκάμα κινητήριων συνόλων. Ποια έκδοση του Tuscon καίει λιγότερο;

  • -
  • -

Η τελευταία γενιά του Hyundai Tucson είχε αξιοσημείωτη επιτυχία, με όπλα του την πλήρη γκάμα κινητήρων, τη σύγχρονη εμφάνιση, τις τεχνολογίες και τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Πλέον έχει έρθει η ώρα για την ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου που διαφοροποιείται λίγο σε αισθητικό επίπεδο, έχει ακόμη περισσότερες τεχνολογίες και φρεσκαρισμένους κινητήρες.

Οι αποδόσεις στα κινητήρια σύνολα κυμαίνονται από 136 έως και 252 ίππους, με όλη τη σειρά να συνοδεύεται και από υβριδική τεχνολογία, διαφόρων ειδών. Το αυτοκίνητο που θα δείτε παρακάτω αποτελεί την κορυφαία εκδοχή του κορεατικού μοντέλου από πλευράς απόδοσης, η οποία ταυτόχρονα είναι και η οικονομικότερη όλων, καταναλώνοντας μόλις 1,1 lt/100km.

2

Τιμή που μοιάζει εξωπραγματική ακόμη και για τα πιο οικονομικά supermini, ενώ εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άνετο SUV που προσφέρει πληθώρα τεχνολογιών και πολυτελειών μαζί με άπλετο χώρο για επιβάτες, αλλά και τις αποσκευές τους. Συγκεκριμένα ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 558 λίτρα, ενώ με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα αγγίζει τα 1.721.

2

Πώς καταφέρνει όμως ένα τέτοιο αυτοκίνητο να καίει τόσο λίγο; Το οικογενειακό SUV της Hyundai, εκτός από τις ήπια υβριδικές επιλογές βενζίνης και diesel, αλλά και την πλήρως υβριδική εκδοχή των 215 ίππων, διαθέτει και ένα Plug-In Hybrid κινητήριο σύνολο που αποτελείται από έναν υπετροφοδοτούμενο 1.600άρη βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα. Συνολικά η ισχύς αγγίζει τους 252 ίππους, η ροπή τα 367 Nm και η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους εμπρός τροχούς, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης. Στην 2WD εκδοχή, τα 0-100 km/h έρχονται σε 7,9 sec και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 186 km/h. Περισσότερο ενδιαφέρον όμως, έχει το γεγονός ότι με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας των 13,8 kWh, το συγκεκριμένο SUV μπορεί να καλύψει έως και 71 km χωρίς να χρησιμοποιηθεί καθόλου βενζίνη!

3

Αυτό σημαίνει πως έχουμε μία μέση τιμή κατανάλωσης σε κύκλο WLTP της τάξης των 1,1 lt/100km, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 26 g/km. Πόσο θα κοστίσει όμως αν θέλεις να κάνεις 100 km με το κορεάτικο SUV; Υπολογίζοντας το κόστος για τη βενζίνη και το ρεύμα, αν λάβουμε υπόψη πως τώρα κοστίζουν 1,82 €/λτ. και 20 λεπτά/kWh (πράσινο τιμολόγιο), αντίστοιχα, τότε το plug-in hybrid C-SUV της Hyundai χρειάζεται μόλις 4,76 ευρώ για να κάνει την απόσταση των 100 km.

Εδώ, πρέπει να σημειώσουμε πως το νούμερο αυτό ισχύει για τα πρώτα 100 km και με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη. Αν ξεμείνετε από ενέργεια και λειτουργεί περισσότερο ο βενζινοκινητήρας, τότε το κόστος θα αυξηθεί, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, το νέο Tucson παραμένει εξόχως οικονομικό.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 48V Hybrid 7DCT 100 PS

Το κόστος για όλα τα παραπάνω; 45.990 € σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο της μάρκας στη χώρα μας. Αυτή η τιμή αφορά την έκδοση Distinctive η οποία διαθέτει μεταξύ άλλων: ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, keyless entry, LED φώτα, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, infotainment 12,3 ιντσών, κάμερα οπισθοπορίας και πολλά ακόμη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...