Το ηλεκτρικό που διασχίζει όλη τη Γερμανία με μία φόρτιση - Πωλείται και στην Ελλάδα

Η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων γίνεται συνεχώς μεγαλύτερη. Σήμερα υπάρχει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πάει από τη μία άκρη της Γερμανίας στην άλλη, με μία φόρτιση.

  • -
  • -

Η εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων γίνεται με εκπληκτικά γρήγορους ρυθμούς, ειδικά στον τομέα που απασχολεί τους περισσότερους υποψήφιους αγοραστές, ο οποίος δεν είναι άλλος από εκείνον της αυτονομίας.

Η Γερμανία είναι μία από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, με ένα ευρύ δίκτυο αυτοκινητόδρομων που καλύπτουν κάθε περιοχή, γνωστό με το όνομα Autobahn, ενώ η χώρα έχει και αρκετά ανεπτυγμένο δίκτυο φορτιστών.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/865db7336f36499ae944f4dc6301a0ba.jpg

Πόση αυτονομία έχουν τα ηλεκτρικά στο ταξίδι; Πώς κάνει τη μέτρηση ο ADAC;

Ο γερμανικός οργανισμός ADAC διεξάγει διάφορες δοκιμές σε πληθώρα διαφορετικών μοντέλων, σε τομείς όπως η ασφάλεια. Ένας τομέας που εξετάζει όταν πρόκειται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η αυτονομία στο ταξίδι.

Δείτε ακόμα: Απόδραση express με Ford Mustang Mach-e, σε μυστικό παράδεισο και διαδρομή-απόλαυση!

Για να το κάνει σε ρεαλιστικές συνθήκες έχει δημιουργήσει την ακόλουθη διαδικασία. Οδήγηση από το 100% μέχρι το 10%, φόρτιση με την μέγιστη δυνατή ισχύ για 20 λεπτά και συνέχιση του ταξιδιού μέχρι να αδειάσει η μπαταρία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d1b9a778782d3671789ebd03ad00870d.jpg

Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να διασχίσει όλη τη Γερμανία με μία φόρτιση;

Μέχρι πρότινος ο ηγέτης σε αυτήν τη λίστα με 931 km σε ταξίδι ήταν το Hyundai Ioniq 6 στην πισωκίνητη εκδοχή, με την μπαταρία των 77 kWh. Πλέον, το ηλεκτρικό sedan έπεσε στη δεύτερη θέση καθώς η Porsche Taycan Performance Plus με την μπαταρία των 97 kWh μπορεί να καλύψει 981 km με τις παραπάνω συνθήκες.

Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche μπορεί να ξεκινήσει από τα σύνορα με την Δανία και να φτάσει μέχρι τα σύνορα με την Αυστρία στη λίμνη της Κωνσταντίας (ή λίμνη Κωνστάντζας), καλύπτοντας 953 km κάνοντας μόλις μία στάση 20 λεπτών. Έτσι, θα έχει διασχίσει όλη τη Γερμανία από Βορρά προς Νότο και θα έχει μερικά km ακόμα στην μπαταρία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b817037934eff895ede50b2613e49f57.jpg

Τρίτο στη λίστα είναι το Lucid Air Grand Touring AWD με 859 km, όμως δεν πωλείται στην Ελλάδα, οπότε η τρίτη καλύτερη επιλογή όσον αφορά τα διαθέσιμα στη χώρα μας μοντέλα είναι η BMW iX xDrive50 με 835 km.

Η Porsche Taycan Performance Plus πωλείται και στην Ελλάδα, με την τιμή της να ανέρχεται στα 114.913 ευρώ.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...