Η κινεζική μάρκα που ήρθε και Ελλάδα - Τι σπουδαίο πέτυχε στον κόσμο

Η κινεζική μάρκα, η οποία ξεκίνησε την πορεία της στην ελληνική αγορά μέσα στο 2024, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κόσμο, κάνοντας άλμα 69 θέσεων.

  • -
  • -

Στη χώρα μας, η κινεζική μάρκα ξεκίνησε την εμπορική της πορεία τον περασμένο Μάρτιο, έχοντας πλέον διαθέσιμα προς πώληση τέσσερα αυτοκίνητα, όλα αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Ο λόγος για την BYD, η οποία προσφέρει στους αγοραστές τα Atto 3, Seal, Dolphin και Seal U.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/0c39343511b9c7e2271aaaf423ee1b2d.jpg

Ο κορυφαίος κατασκευαστής Οχημάτων Νέας Ενέργειας και μπαταριών ισχύος στον κόσμο, έχει κάνει ένα σημαντικό άλμα στη λίστα Fortune Global 500, που ανακοινώθηκε στις 5 Αυγούστου. Για το 2024 κατατάσσεται στη θέση Νο.143, από τη θέση Νο. 212 που είχε κατακτήσει την περσινή χρονιά. Η BYD βρίσκεται για τρίτο συνεχόμενο χρόνο στη σχετική λίστα επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό ως της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρείας μεταξύ όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών που αναφέρονται στην κατηγορία.

Έχει πουλήσει σχεδόν 2 εκατ. αυτοκίνητα το 2024

Το 2023, η BYD σημείωσε άνευ προηγουμένου επιτυχία, με τα ετήσια έσοδα να ανέρχονται σε 602,32 δισεκατομμύρια γιουάν — αύξηση 42% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία κατέγραψε νέο ρεκόρ με την πώληση πάνω από 3 εκατ. αυτοκινήτων το περασμένο έτος, μπαίνοντας στη δεκάδα πωλήσεων των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων από την Κίνα κατάφερε αυτό το επίτευγμα στην ιστορία της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Δείτε το video με τη δοκιμή του BYD Atto 3
https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5fd760c5c9ce5a7b2b21c6d80836915f.jpg

Για το 2024, η απόδοσή της είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, αφού το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου κατατάσσεται στην 8η θέση των αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως, με 1,9 εκατ. πωλήσεις. Δείτε εδώ τις τιμές των μοντέλων της στην Ελλάδα

Αυτήν τη στιγμή, η BYD έχει παρουσία σε 88 χώρες και περιοχές, σε πάνω από 400 πόλεις, με μονάδες παραγωγής οχημάτων επίσης στη Βραζιλία, την Ουγγαρία και το Ουζμπεκιστάν, ενισχύοντας την παγκόσμια απήχηση των προϊόντων της και συμβάλλοντας στην πράσινη μετάβαση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

byd

Παράλληλα, οι επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης πλησίασαν τα 40 δισεκατομμύρια γιουάν πέρυσι και το προσωπικό μόνο στα συγκεκριμένα πόστα ανέρχονται στους 100.000 ανθρώπους, γεγονός που αποδεικνύει την ισχυρή τεχνική υποστήριξη για την προώθηση νέων τεχνολογιών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...