Το SUV της Ford που έχει πορτμπαγκάζ 572 lt και καίει 2,66 ευρώ στα 100 km

Μόλις κατέφθασε στην ελληνική αγορά και συνδυάζει την πρακτικότητα και τις τεχνολογίες ενός σύγχρονου SUV, με ένα θρυλικό όνομα που έχει γράψει ιστορία.

  • -
  • -

Η Ford σήμερα φημίζεται για τα οδηγοκεντρικά της μοντέλα, ασχέτως κατηγορίας. Το ίδιο ισχύει και για τα SUV της γκάμας, με αυτοκίνητα όπως το ανανεωμένο Puma που οδηγήσαμε πρόσφατα να αποτελούν τις πιο ενδιαφέρουσες οδηγικές εμπειρίες της εκάστοτε κατηγορίας τους. Τι ισχύει άραγε όταν στην εξίσωση μπαίνει και ένα θρυλικό όνομα από την ιστορία της μάρκας, το οποίο φέρνει μαζί του και την ανάλογη coupe σχεδίαση;

Από πλευράς οδηγικής εμπειρίας δεν ξέρουμε ακόμα, αλλά σίγουρα πρόκειται για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους ψάχνουν ένα μοντέρνο και πρακτικό SUV που να καίει ελάχιστα. Γιατί; Η έκδοση που θα δείτε παρακάτω συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα 286 ίππων και 545 Nm με μία μπαταρία 77 kWh.

Αν λάβουμε υπόψιν μας την κατανάλωση που δηλώνει ο κατασκευαστής για το συγκεκριμένο σύνολο, τότε το κόστος χρήσης είναι εντυπωσιακά μικρό. Να θυμίσουμε ότι το πιο σημαντικό πλεονέκτημα των ηλεκτρικών μοντέλων σήμερα είναι ότι… αδιαφορούν για τις ολοένα και αυξανόμενες τιμές των υγρών καυσίμων. Το Ford που αναφέρουμε λοιπόν, στην πισωκίνητη έκδοση των 286 ίππων, χρειάζεται μόλις 13,3 kWh για να καλύψει 100 km, άρα με μια μέση τιμή κιλοβατώρας στα 0,20 €, κοστίζει μόλις 2,66 ευρώ! Με αυτόν τον τρόπο στοιχίζει ελάχιστα στην καθημερινότητα και ο ιδιοκτήτης δεν έχει να σκέφτεται ότι ξοδεύει μια… περιουσία για την κίνηση του αυτοκινήτου του. Ποιο είναι το μοντέλο; Μα φυσικά το ολοκαίνουργιο Ford Capri.

2

Το Capri του 21ου αιώνα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη, αναβιώνει το θρυλικό όνομα στο σήμερα, συνδυάζοντας τις δύο μεγαλύτερες τάσεις: το SUV αμάξωμα και την ηλεκτροκίνηση. Η συγκεκριμένη έκδοση που αναφέραμε ξεκινά από τις 51.200 € πριν την εφαρμογή της κρατικής επιδότησης με το πακέτο εξοπλισμού Style. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...