Το ηλεκτρικό Hyundai που ταπείνωσε το νέο Tesla Model 3 Performance [Video]

Δύο κορυφαίες εκδόσεις επιδόσεων κοντράρονται στην ευθεία και όπως φαίνεται το νεότερο μοντέλο της Tesla τα βρήκε σκούρα απέναντι στην κορεατική επίθεση.

  • -
  • -

Δεν αποτελεί μυστικό πλέον, πως το “party-trick” των ηλεκτρικών, ειδικά των ισχυρών, είναι η επιτάχυνση τους στην ευθεία. Για την ακρίβεια, αυτή η αμεσότητα των ηλεκτροκινητήρων σε συνδυασμό με την έλλειψη κιβωτίου και την τετρακίνηση που υπάρχει στις περισσότερες περιπτώσεις, κυριολεκτικά άλλαξαν τα δεδομένα. Όταν ήρθαν τα πρώτα ισχυρά οικογενειακά Tesla και άρχισαν να ταπεινώνουν σπορ αυτοκίνητα, αλλά και supercars, ήταν ξεκάθαρο πως οι καιροί είχαν αλλάξει.

Σήμερα όμως, το φαινόμενο έχει γίνει εξαιρετικά πιο σύνηθες, ενώ έχουν μπει και πολλοί περισσότεροι κατασκευαστές στο παιχνίδι των ηλεκτρικών επιδόσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Hyundai Ioniq 5 N, το εξαίρετο δείγμα του N division της κορεατικής μάρκας, το οποίο μας εντυπωσίασε πριν λίγο καιρό με τον οδηγοκεντρικό του χαρακτήρα και τις εκρηκτικές επιδόσεις. 650 ίπποι και 0-100 km/h σε 3,4 sec. Τρομακτικά νούμερα μεν, συνηθισμένα δε στην εποχή των ηλεκτρικών.

Δείτε ακόμη: Νέο video: Οδηγούμε το εκπληκτικό Hyundai Ioniq 5 N των 650 ίππων

Τι γίνεται όμως αν βάλεις δίπλα σε αυτό το απολαυστικό ηλεκτρικό, το πιο πρόσφατο σπορ δημιούργημα του Elon Musk. Η Tesla φημίζεται για την ταχύτητα των αυτοκινήτων της, ειδικά όταν μιλάμε για τις εκδόσεις Performance. Με την έλευση λοιπόν του ολοκαίνουργιου Model 3 Performance, ήταν θέμα χρόνου μέχρι να το δούμε κόντρα σε κάποιο από τα ήδη υπάρχον μοντέλα της αγοράς. Στα χαρτιά φαίνεται ενδιαφέρουσα η μάχη μεταξύ των δύο, με το Hyundai να έχει το πλεονέκτημα στην ισχύ (650 PS το Ioniq 5 N, 460 PS το M3P), αλλά η Tesla δηλώνει 0-100 km/h σε 3,1 sec, ενώ η τελική του αγγίζει τα 262 km/h. To Ioniq 5 N έχει τελική 260 km/h.

Δείτε ακόμη: Διάβασε περισσότερα για το Tesla Model 3 Performance

Μία κόντρα που στα χαρτιά έμοιαζε οριακή. Τι έγινε όμως στην πραγματικότητα; Η απάντηση στο video που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...