Ηλεκτρικό πήρε φωτιά μέσα σε πάρκινγκ – Κατέστρεψε 70 αυτοκίνητα [video]

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο όταν έπιασε φωτιά. 21 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ 70 οχήματα κάηκαν ολοσχερώς. Η φωτιά έσβησε μετά από 8 ώρες.

  • -
  • -

Στον αέρα τινάχθηκε ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε κλειστό πάρκινγκ, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στα υπόλοιπα σταθμευμένα οχήματα και στέλνοντας στο νοσοκομείο 21 άτομα. Το περιστατικό σημειώθηκε στο Incheon της Νότιας Κορέας και καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας.

Το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes φαίνεται να βγάζει καπνούς και μάλιστα έντονους. Λίγο αργότερα εκρήγνυται και τυλίγεται στις φλόγες, με τον χώρο στάθμευσης του κτηρίου να γεμίζει καπνούς. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα στα κοντινά οχήματα, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να λαμβάνει 197 κλήσεις!

fotia

Στο σημείο έσπευσαν 117 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα και επί 8 ώρες έδιναν μάχη προκειμένου να θέσουν επί έλεγχο τη φωτιά. Το πάρκινγκ άνηκε σε συγκρότημα κατοικιών που περιλαμβάνει 1.581 διαμερίσματα και πιθανή επέκταση της φωτιάς, θα μπορούσε να προκαλέσει τραγωδία.

Διαβάστε επίσης: Πόσο συχνά παίρνουν φωτιά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Εκατοντάδες άνθρωποι εκκένωσαν τα διαμερίσματά τους, με 21 από αυτούς, μεταξύ των οποίων 7 παιδιά, να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων που προκλήθηκαν από τους πυκνούς καπνούς.

Πώς πήρε φωτιά το ηλεκτρικό

Η αστυνομία και η πυροσβεστική έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, με έναν εκπρόσωπο της Mercedes να αναφέρει στην Korea JoongAng Daily: «Δεν μπορούμε να παράσχουμε λεπτομέρειες αυτήν τη στιγμή. Εξετάζουμε πολύ σοβαρά το συμβάν και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να συνεργαστούμε με τις πυροσβεστικές αρχές για να προσδιορίσουμε την ακριβή αιτία».

fotia

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, το ηλεκτρικό δεν είχε συνδεθεί σε βύσμα φόρτισης την στιγμή της έκρηξης. Από τη φωτιά κάηκαν ολοσχερώς περίπου 70 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα τριγύρω, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε τουλάχιστον άλλα 30 οχήματα.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...