Τέλος η ζέστη και τα προβλήματα στον Ηλεκτρικό - Αυτές είναι οι 4 μεγάλες αλλαγές

Έπειτα από πολλά χρόνια, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος της Αθήνας αναβαθμίζεται. Αυτές είναι οι 4 αλλαγές που θα γίνουν στον πρώην ΗΣΑΠ, νυν Γραμμή 1 του Μετρό.

  • -
  • -

Τα προβλήματα στην παλαιότερη και πιο ταλαιπωρημένη γραμμή της Αθήνας και του Πειραιά, είναι πολλά και γνωστά. Όσοι επιβάτες χρησιμοποιούν τον Ηλεκτρικό, γνωρίζουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά σε κάθε δρομολόγιο. Σε αντίθεση με το νεότερο Μετρό, η γραμμή του ΗΣΑΠ υπολείπεται σε πολλούς τομείς, με την έλλειψη καθαριότητας και τη ζέστη να είναι δύο από τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Πρόσφατα, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, επισκέφθηκε με το τρένο τον σταθμό του Πειραιά της Γραμμής 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ), προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Πειραιάς–Φάληρο.

isap

Μαζί με κλιμάκιο στελεχών της ΣΤΑΣΥ, ο κύριος Οικονόμου επισκέφθηκε και το αμαξοστάσιο Νέου Φαλήρου και από εκεί αναχώρησε για το Μοναστηράκι και την Ομόνοια όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους επιβάτες αλλά και τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ, ακούγοντας τα προβλήματα και τις προτάσεις τους.

Εν συνεχεία, ο Υφυπουργός Μεταφορών είχε συνάντηση στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Αθανάσιο Κοτταρά, επιτελικά στελέχη του οργανισμού και με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Έρχονται νέα τρένα στον Ηλεκτρικό

Μετά το πέρας της επίσκεψης και των συναντήσεων με τα στελέχη και τους εργαζομένους, ο Υφυπουργός, ανακοίνωσε πως έχει καταρτιστεί ήδη το σχέδιο για την αναβάθμιση του Ηλεκτρικού. Ο κύριος Οικονόμου, παραδέχθηκε πως η Γραμμή 1 είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη και οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους επιβάτες μόνο υψηλού επιπέδου δεν είναι. 

isap

Τα τρένα χρειάζονται άμεσες βελτιώσεις, καθαρισμό και βεβαίως κλιματισμό, καθώς οι συνθήκες το καλοκαίρι είναι αφόρητες. Επιπλέον, πρέπει να ενισχυθούν τα δρομολόγια και οι χρόνοι των διαδρομών να μειωθούν, ώστε να μην συνωστίζονται τόσοι άνθρωποι στα βαγόνια, ειδικά τις ώρες αιχμής.

Διαβάστε επίσης: Μετρό Αθήνας: Τι νέο θα δείτε μόλις γυρίσετε από διακοπές

Το σημαντικότερο βεβαία, είναι πώς το υπουργείο σχεδιάζει να αλλάξει όλους τους παλιούς συρμούς με νέους, γεγονός που θα συμβάλλει τα μέγιστα στη ριζική αλλαγή των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Αναλυτικότερα, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε:

«Η επίσκεψη στη Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) είχε σκοπό να δούμε από κοντά τα προβλήματα της πιο ωραίας αλλά και ταλαιπωρημένης, κατά την άποψη μου, γραμμής της πόλης. Μίλησα με τους εργαζόμενους, τους επιβάτες αλλά και τη διοίκηση. Σε συνεργασία με τους ανθρώπους της ΣΤΑΣΥ και τους εργαζόμενους έχουμε καταρτίσει έναν οδικό χάρτη των επόμενων κινήσεων μας που θα οδηγήσουν στο να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Σκοπός είναι να αποκτήσουμε πιο αξιόπιστα δρομολόγια, να καθαρίσουμε τα τρένα μας, εσωτερικά και εξωτερικά, να ενισχύσουμε τους συρμούς σε ώρες αιχμής, να αποκτήσουν όλα τα τρένα μας κλιματισμό, με λίγα λόγια να έχουμε δημόσιες συγκοινωνίες υψηλού επιπέδου. Ο απώτερος στόχος του υπουργείου μας είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα οι παλαιοί συρμοί να αντικατασταθούν με νέα τρένα, σε μια ολική ανανέωση του σιδηροδρομικού μας δικτύου, όπως αρμόζει στον Έλληνα πολίτη».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...