Στην Ελλάδα το νέο 5θυρο MINI Cooper – Τιμές

Η μεγαλύτερη και πιο πρακτική έκδοση του MINI με τις 5 πόρτες και τους επιπλέον χώρους μόλις έφτασε στην Ελλάδα. Αυτές είναι οι εκδόσεις και οι τιμές της νέας γενιάς του πεντάθυρου Cooper.

  • -
  • -

Μετά την κλασική τρίθυρη έκδοση, η MINI λάνσαρε στη χώρα το πεντάθυρο Cooper με τις δύο παραπάνω πόρτες, την υψηλότερη πρακτικότητα και τους καλύτερους χώρους. Το αυτοκίνητο προσφέρεται με δύο σύνολα βενζίνης, με τη βασική Cooper C να τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 156 ίππων και την Cooper S από τον τετρακύλινδρο turbo των 204 ίππων.

mini

Η πρώτη έκδοση του Cooper καίει κατά μέσο όρο 6,6 - 6,0 l/100 km και εκπέμπει 149 - 136 g/km CO2, με τη ροπή να ανέρχεται στα 230 Nm. Αυτό επιτρέπει στο όχημα να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8 δευτερόλεπτα και να πετυχαίνει τελική ταχύτητα 225 km/h.

Το Cooper S από την άλλη, καταναλώνει 6,8 - 6,3 l/100 km, έχει εκπομπές CO2 στα 153 - 141 g/km και μέγιστη ροπή 300 Nm. Επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 6,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 242 km/h.

mini

Αμφότερες οι εκδόσεις χρησιμοποιούν αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Όσο για τις τιμές, το Cooper C 5d ξεκινά από τα 26.950 ευρώ και το Cooper S 5d από 32.400 ευρώ.

Χωράει 4 άτομα και βαλίτσες το νέο MINI;

Με μήκος 4.036 mm, πλάτος 1.744 mm και ύψος 1.464 mm, οι διαστάσεις του αμαξώματος είναι σχεδόν πανομοιότυπες με αυτές του προκατόχου του υπογραμμίζοντας τη βασική ιδέα πίσω από κάθε MINI - που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερου χώρου στο εσωτερικό σε ένα αμάξωμα με μικρό συνολικό αποτύπωμα.

mini

Στην περίπτωση του 5θυρου MINI Cooper, αυτό σημαίνει ότι το εσωτερικό προσφέρει αρκετούς χώρους για 4 επιβάτες, με τα αναδιπλούμενα σε αναλογία 60:40 πίσω καθίσματα να αυξάνουν τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών από 275 λίτρα σε έως και 925 λίτρα.

Η αισθητική της καμπίνας είναι εντυπωσιακή, με την κεντρική οθόνη OLED στο ανασχεδιασμένο cockpit να έχει μετακινηθεί πιο κοντά στον οδηγό για καλύτερη πρόσβαση. Χάρη στο MINI Operating System 9, όλες οι λειτουργίες του οχήματος μπορούν να ελέγχονται διαισθητικά με αφή ή φωνητικό έλεγχο. Η διάμετρος της λεπτής οθόνης αφής, η οποία διαθέτει υψηλής ποιότητας γυάλινο περίγραμμα, έχει αυξηθεί στα 240 mm και η λειτουργία της θυμίζει smartphone.

mini

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το νέο MINI Aceman – Premium B-SUV σε τιμή έκπληξη!

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πλειάδα τεχνολογιών, όπως το Parking Assistant Plus με τους 12 αισθητήρες και τις 4 κάμερες για πιο άνετο παρκάρισμα, το MINI Digital Key Plus που μετατρέπει το smartphone του ιδιοκτήτη σε κλειδί ανοίγοντας το αυτοκίνητο αυτόματα, την πέδηση έκτακτης ανάγκης, την αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, το cruise control και πολλά ακόμη. Φυσικά δεν λείπουν τα Experience Modes με τα επτά προφίλ και το εξατομικευμένο φόντο σε κάθε ένα από αυτά.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...