Κάηκαν 2 Toyota GR Corolla – Γιατί δεν τα καλύπτει η εγγύηση; [δείτε το video του οδηγού]

Δύο Toyota GR Corolla κάηκαν ολοσχερώς, με την εταιρεία να αρνείται να τα καλύψει μέσα στην εγγύηση. Γιατί;

  • -
  • -

Δύο ιδιοκτήτες Toyota GR Corolla Circuit Edition βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα όταν τα οχήματά τους τυλίχθηκαν στις φλόγες, οδηγώντας σε διαφωνίες με την Toyota σχετικά με την κάλυψη της εγγύησης.

Ο Bryan Banks, του οποίου το αυτοκίνητο κάηκε στις 8 Ιουνίου 2024, κατέθεσε αίτηση εγγύησης, την οποία η Toyota απέρριψε, επικαλούμενη προηγούμενες ζημιές και υπερβολική ταχύτητα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/1e942b35fa9811690b5ddd8a6f371bfe.jpg

Γιατί η Toyota αρνήθηκε να καλύψει στην εγγύηση τη φωτιά στο πρώτο GR Corolla;

Η εταιρεία ανέφερε ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν, το αυτοκίνητο είχε στείλει ένα πακέτο δεδομένων στην Toyota, στο οποίο φαινόταν ότι κάποια στιγμή είχε καταγράψει ταχύτητα 114 mph (183,46 km/h).

Δείτε ακόμα: Η Toyota το αποφάσισε - Εκεί θα επενδύσει 11 δισεκατομμύρια!

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι αυτή η ταχύτητα θεωρείται κατάχρηση του οχήματος, παρά το γεγονός ότι το GR Corolla έχει σχεδιαστεί για υψηλές επιδόσεις. Όταν ο ιδιοκτήτης ζήτησε να του πουν πότε συνέβη αυτό, ώστε να φανεί αν έγινε σε δημόσιο δρόμο ή σε πίστα, η απάντηση ήταν αρνητική.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b8a36bdc12e9afc58d002148308b407b.jpg

Σε ποιες συνθήκες το Toyota GR Corolla δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 137 km/h;

Διαβάζοντας το manual του αυτοκινήτου, ο Banks βρήκε ένα disclaimer στο οποίο αναφέρεται ότι η Toyota GR Corolla δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 85 mph (136,79 km/h), αν ο ιδιοκτήτης δεν έχει τοποθετήσει ελαστικά κατάλληλα για τέτοια ταχύτητα. Ωστόσο, δεν υπάρχει αναφορά ότι αυτή η ταχύτητα μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο αυτοκίνητο.

toyota-gr-corolla-kammeni-fotia-fwtia

Ακόμα πιο δύσκολη περίπτωση η δεύτερη φωτιά στο Toyota GR Corolla

Παράλληλα, ο Sebastian R., ο οποίος αντιμετώπισε παρόμοιο περιστατικό στις 3 Μαΐου 2024, βίωσε ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή, καθώς το αυτοκίνητό του κάηκε ολοσχερώς. Και η δική του αίτηση εγγύησης απορρίφθηκε, χωρίς όμως να δοθεί συγκεκριμένος λόγος, πέρα από το ότι η αιτία της φωτιάς δεν μπορούσε να προσδιοριστεί λόγω εκτεταμένων ζημιών.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/238c69438249936bb1ba3f05a6975279.jpg

Πώς αντιμετώπισε η Toyota τις δύο περιπτώσεις με φωτιά σε GR Corolla;

Οι δύο ιδιοκτήτες, που γνωρίστηκαν μέσω του Reddit, ανακάλυψαν ότι και οι δύο υποθέσεις τους είχαν αντιμετωπιστεί από τον ίδιο «Αναλυτή Νομικών Αξιώσεων» της Toyota, με την αλληλογραφία εκ μέρους της εταιρείας να περιέχει λάθη και παρανοήσεις. Αυτά τα λάθη δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία της διαδικασίας διεκπεραίωσης αιτήσεων εγγύησης από την Toyota.

Η περίπτωση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχίες για την αντιμετώπιση των καταναλωτών από την εταιρεία, ιδίως όταν πρόκειται για σοβαρά ζητήματα όπως η ασφάλεια των οχημάτων και η κάλυψη εγγύησης.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με το δεύτερο περιστατικό. 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...