Πότε έρχεται Ελλάδα η τετρακίνητη Alfa Romeo Junior με τους 136 ίππους;

Το εντυπωσιακό B-SUV της ιταλικής μάρκας εκτός από τις ηλεκτρικές και απλές θερμικές εκδόσεις, θα έχει στην γκάμα του και τετρακίνητη επιλογή. Πότε θα τη δούμε στη χώρα μας;

  • -
  • -

Το ολοκαίνουργιο SUV της Alfa Romeo με την εντυπωσιακή σχεδίαση και την μοναδική ικανότητα να συνδυάζει το σπορ οδηγικό ταμπεραμέντο με την καθημερινή άνεση και ευχρηστία, σύντομα θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας. Η Junior είναι το νεότερο και πιο ενδιαφέρον μοντέλο της ιταλικής μάρκας. Ταυτόχρονα, είναι το αυτοκίνητο που τη βάζει για πρώτη φορά στην πιο δημοφιλή κατηγορία στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, εκείνη των B-SUV.

Η γκάμα περιλαμβάνει υβριδική έκδοση (Ibrida) με 136 ίππους και στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με έξι σχέσεις, ηλεκτρική έκδοση (Elettrica) με 156 ίππους καθώς και την κορυφαία Veloce των 280 ίππων. Η τελευταία αποτελεί ένα αυθεντικά σπορ B-SUV που τοποθετεί τον οδηγό στο επίκεντρο και αποτελεί την τέλεια βάση και για την υπόλοιπη γκάμα. Μία ακόμη ενδιαφέρουσα έκδοση όμως που θα δούμε και στη δική μας αγορά, είναι η τετρακίνητη.

Δείτε ακόμη: Νέο Video: Οδηγούμε την Alfa Romeo Junior στο Balocco!

2

Θα εξοπλίζεται με το ίδιο ήπια υβριδικό σύνολο της Ibrida με τους 136 ίππους, έχοντας πίσω κι έναν ηλεκτροκινητήρα, χαρίζοντας της έτσι το προνόμιο της τετρακίνησης. Πρόκειται για το ίδιο σύνολο που θα δούμε και στο τετρακίνητο Jeep Avenger 4xe. Θυμίζουμε ότι καρδιά του συνόλου θα αποτελεί ένα 48V υβριδικό σύστημα με κινητήρα βενζίνης 1,2 lt, ο οποίος λειτουργεί στο θερμοδυναμικό κύκλο Miller και χρησιμοποιεί τούρμπο με πτερύγια μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) προκειμένου να αποδώσει 136 HP και 230 Nm ροπή. Ο εν λόγω κινητήρας επικουρείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 21 kW που βρίσκεται τοποθετημένος στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με τις 6 σχέσεις, ώστε να μπορεί να κινήσει και αμιγώς ηλεκτρικά το αυτοκίνητο.

3

Την τετρακίνηση εξασφαλίζει ένας ακόμα ηλεκτρικός κινητήρας 21 kW που βρίσκεται τοποθετημένος στο πίσω σύστημα, κινώντας τους πίσω τροχούς μέσω μειωτήρα με σχέση μετάδοσης 22,7:1. Χάρη στην τεχνολογία «power looping» η ενέργεια για την λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα είναι εξασφαλισμένη ανά πάσα στιγμή, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι τετρακίνητο όποτε και για όσο χρειάζεται. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για το Avenger 4xe.

Πότε θα δούμε στην Ελλάδα την τετρακίνητη Junior;

Τόσο η υβριδική όσο και η ηλεκτρική Junior των 156 HP είναι ήδη διαθέσιμες για παραγγελία, με τιμή 29.900 € για την πρώτη και 1.000 € λιγότερα (28.900 €) για τη δεύτερη, συνυπολογίζοντας την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3». Τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στη χώρα μας στην αρχή του Φθινοπώρου, ενώ προς το τέλος του χρόνου αναμένονται τόσο η κορυφαία Veloce όσο και η τετρακίνητη Q4. Κοινός παρονομαστής για όλες τις Junior είναι η 4ετής εγγύηση των μηχανικών μερών, ενώ η μπαταρία υψηλής τάσης των ηλεκτρικών εκδόσεων καλύπτεται για 8 έτη ή 160.000 km.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...