Το SUV της Honda που καίει 5,7 lt / 100 km – Φθηνότερο στην Ελλάδα 4.800 ευρώ

Διαθέτει εξελιγμένο Hybrid σύστημα κίνησης με 184 ίππους, standard αυτόματο κιβώτιο και πλούσιο εξοπλισμό από τη βασική του έκδοση.

  • -
  • -

Το Honda ZR-V είναι ένα νέο μοντέλο στην γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας που τοποθετείται ανάμεσα στα επιτυχημένα HR-V και CR-V. Με ξεκάθαρα οικογενειακή στόχευση διαθέτει ευρύχωρη και άκρως ποιοτική καμπίνα, όλα τα απαραίτητα συστήματα τεχνολογίας, όπως και υπερπλήρη εξοπλισμό. Πλέον διατίθεται στην ελληνική αγορά σε μειωμένες τιμές, κατά 4.600 € στις πρώτες δύο εκδόσεις και κατά 4.800 € στην κορυφαία εκδοχή με την ονομασία Advance. Όλες τους όμως, κινούνται από το ίδιο υβριδικό σύστημα που αποδίδει 184 ίππους και εκτός από πολύ καλές επιδόσεις, εξασφαλίζει και ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Φιλικό στην τσέπη του ιδιοκτήτη

To ZR-V χρησιμοποιεί την υβριδική τεχνολογία e:HEV της Honda, υιοθετώντας βέβαια μία αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος δύο ηλεκτροκινητήρων. Όπως στο Civic e:HEV, η μονάδα ισχύος παράγει συνολική ισχύ 184 PS και ροπή 315 Nm, προσφέροντας επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h από 7,8’’. Το ZR-V αποδεικνύεται επίσης εξαιρετικά αποδοτικό, επιτυγχάνοντας εκπομπές CO2 από 130 g/km (WLTP) και κατανάλωση από 5,7 lt/100km (WLTP συνδυασμένος κύκλος). Το πλήρως υβριδικό σύνολο συνδυάζει μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής ενεργειακής πυκνότητας και δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες με έναν πρόσφατα εξελιγμένο 2λιτρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Honda ZR-V e:HEV των 184 PS

Με ύψος 1.620 mm, πλάτος 1.840 mm, μήκος 4.568 mm και μεταξόνιο 2.657 mm, το ZR-V είναι κατά 50 mm φαρδύτερο από το HR-V και κατά 59 mm χαμηλότερο από το CR-V, προσφέροντας μία ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην ευρυχωρία και την ευελιξία. Στην καμπίνα, μία οθόνη 9’’ βρίσκεται στο κέντρο του διευρυμένου άνω τμήματος του ταμπλό, που εκτείνεται σε όλο το πλάτος της καμπίνας επιτείνοντας την αίσθηση της ευρυχωρίας. Η διαιρούμενη κεντρική κονσόλα, ενσωματώνει τον επιλογέα ταχυτήτων και το μπουτόν του χειρόφρενου, τα οποία είναι έτσι τοποθετημένα για ευκολία στη χρήση.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...