«Κατέρρευσε» το best-seller της ευρωπαϊκής αγοράς - Το Top 10 του 2024

Τα αποτελέσματα για τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη το πρώτο μισό του 2024 δείχνουν ότι το Tesla Model Y, πρώην… πρωταθλητής πωλήσεων, έχασε αρκετό έδαφος.

  • -
  • -

Στον ευρωπαϊκό… στίβο πωλήσεων νέων αυτοκινήτων οι αλλαγές και οι ανακατατάξεις γίνονται ραγδαία. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχουν μερικά μοντέλα που παραμένουν σταθερά στις πρώτες θέσεις! Το Dacia Sandero κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή, χάρη στην προσιτή τιμή και την εξαιρετική value for money φιλοσοφία του. Από την άλλη, το πρώην best-seller της ευρωπαϊκής αγοράς Tesla Model Y φαίνεται ότι έχει χάσει μέρος της δυναμικής του, πέφτοντας αρκετές θέσεις στη σχετική κατάταξη. Να αναφέρουμε πάντως ότι το ηλεκτρικό SUV παραμένει το πρώτο σε πωλήσεις EV, ενώ η επερχόμενη ανανέωσή του ίσως έχει «φρενάρει» προσωρινά το ενδιαφέρον του κοινού που περιμένει την πιο φρέσκια εκδοχή του.

Το Top 10 της ευρωπαϊκής αγοράς

Όπως αναφέραμε ήδη, το Dacia Sandero είναι το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο για το πρώτο εξάμηνο του 2024 στην Ευρώπη. Κατάφερε να πετύχει 143.596 ταξινομήσεις, φτιάχνοντας μια αρκετά μεγάλη «διαφορά ασφαλείας» από το δεύτερο Volkswagen Golf των 126.993 πωλήσεων. Στην τρίτη θέση συναντάμε το Renault Clio με 114.623 μονάδες, στην τέταρτη το Volkswagen T-Roc με 111.381 πωλήσεις και την πεντάδα συμπληρώνει το Peugeot 208 με 107.097 αυτοκίνητα. Έκτο κατατάσσεται το Skoda Octavia με 102.945 αυτοκίνητα και ελάχιστα πίσω του βρίσκεται το Citroen C3 με 102.304 αυτοκίνητα. Στην όγδοη θέση βρίσκεται το Tesla Model Y με 101.181 ταξινομήσεις, ένατο το Toyota Yaris Cross με 99.694 ταξινομήσεις και τέλος, στη δέκατη θέση έχουμε το Toyota Yaris με 93.576 ταξινομήσεις.

Η πρωτιά που κρατάει το Tesla Model Y

Μπορεί να έχασε την απόλυτη πρωτιά στις πωλήσεις που είχε μέχρι πρότινος, όμως το Tesla Model Y παραμένει το πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη για το πρώτο μισό του 2024. Οι πωλήσεις του αμερικάνικου SUV δείχνουν ότι είναι ένας πάρα πολύ δυνατός εμπορικός αντίπαλος, όχι μόνο ανάμεσα στα ηλεκτρικά μοντέλα αλλά γενικότερα.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Tesla Model Y στην έκδοση με τη μεγαλύτερη αυτονομία

Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στην κορυφαία δεκάδα, είναι το αυτοκίνητο με την υψηλότερη τιμή εκκίνησης και μάλιστα, με διαφορά. Το επερχόμενο Tesla Model Y “Juniper”, που θα είναι η ανανεωμένη εκδοχή του, αναμένεται να αναθερμάνει το ενδιαφέρον του κοινού και πιθανότατα, θα επιστρέψει σε υψηλότερες θέσεις πωλήσεων αν διατηρήσει την ίδια… επιθετική τιμολογιακή πολιτική (για ηλεκτρικό αυτοκίνητο).  

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...