BMW-Mercedes-Audi: Πόσα αγόρασαν οι Έλληνες το 2024

Οι τρεις μεγάλες premium γερμανικές μάρκες αυτοκινήτων φαίνεται να κάνουν… χρυσές δουλειές στη χώρα μας, συγκεντρώνοντας ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πωλήσεων.

  • -
  • -

Τα καινούργια αυτοκίνητα στην Ελλάδα πολλαπλασιάζονται το 2024, με τις πωλήσεις να δείχνουν ενθαρρυντικές για την αγορά. Το μεγαλύτερο ποσοστό μπορεί να αφορούν εταιρικές πωλήσεις και leasing, ωστόσο αυτό μικρή σημασία έχει, καθώς το πιο σημαντικό είναι να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας οχημάτων και στους δρόμους μας να κυκλοφορούν επιτέλους σύγχρονα και ασφαλή μοντέλα. Οι premium μάρκες πάντως φαίνεται ότι έχουν το δικό τους, μεγάλο κοινό και οι πωλήσεις τους πολλές φορές ξεπερνούν τις mainstream εταιρείες, δείχνοντας ότι στην Ελλάδα τρέφουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις γερμανικές εταιρείες πολυτελείας. Και πιο συγκεκριμένα για Audi, BMW και Mercedes-Benz.

Πόσα αυτοκίνητα πουλήθηκαν μέχρι στιγμής;

Με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία πωλήσεων να είναι εκείνα του Ιουλίου, η Audi κατάφερε να ταξινομήσει 2.756 αυτοκίνητα μέχρι τώρα, εντός του 2024. Το αντίστοιχο νούμερο της BMW για το ίδιο χρονικό διάστημα είναι 3.740 αυτοκίνητα και η Mercedes-Benz, πέτυχε 2.369 αυτοκίνητα. Το τελικό «σκορ» για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2024 από τις τρεις μεγάλες γερμανικές premium εταιρείες είναι 8.865 αυτοκίνητα, με τη BMW να έχει το προβάδισμα και τις άλλες δύο εταιρείες να ακολουθούν. Πολύ μεγάλη «ευθύνη» για την επιτυχία τους είναι τα Premium C-SUV των εταιρειών, δηλαδή τα Audi Q3, BMW X1 και Mercedes-Benz GLA, ειδικά στις Plug-In Hybrid εκδόσεις τους που επωφελούνται από ευνοϊκή φορολογική αντιμετώπιση σε εταιρικό επίπεδο.

Τι κατάφεραν οι 3 μάρκες τον Ιούλιο;

Σχετικά τώρα με τον Ιούλιο, τον πιο πρόσφατο μήνα για τον οποίο υπάρχουν επίσημα στοιχεία από τον ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), η Audi πούλησε 449 αυτοκίνητα με μερίδιο 3,7% της αγοράς, η BMW 580 αυτοκίνητα με μερίδιο 4,8% και η Mercedes-Benz 321 αυτοκίνητα με 2,6%. Μέσα στο έτος ο καλύτερος μήνας για τις δύο από τις τρεις εταιρείες ήταν ο Μάιος, μέσα στον οποίο πούλησαν τα περισσότερα οχήματα σε μηνιαίο επίπεδο. Η Audi είχε 461 ταξινομήσεις και η BMW πέτυχε 680 ταξινομήσεις. Η Mercedes-Benz με τη σειρά της είχε τον δικό της καλύτερο μήνα τον Απρίλιο, με 434 ταξινομήσεις επιβατικών μοντέλων.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...