H BMW που ξεπέρασε Toyota και Nissan στην Ελλάδα

Ακούγεται απίστευτο, είναι όμως αληθινό! Οι πωλήσεις του συγκεκριμένου premium SUV ξεπερνούν τις mainstream προτάσεις και ανεβαίνει στην κορυφή της κατηγορίας.

  • -
  • -

Στην Ελλάδα η αγάπη μας για τις premium μάρκες αυτοκινήτων είναι γνωστή. Το ίδιο και για τα SUV! Άρα, η υποκατηγορία των premium SUV, είναι αναμενόμενο να συγκεντρώνει μεγάλο μέρος των πωλήσεων. Εδώ όμως έρχεται η ειδική περίπτωση της BMW X1. Το γερμανικό SUV παίρνει πρωτιά όχι μόνο στα premium SUV, αλλά σε ολόκληρη την κατηγορία των C-SUV, απέναντι σε καταξιωμένους -και φθηνότερους- αντιπάλους όπως το Toyota C-HR, το Nissan Qashqai, το Volkswagen Tiguan και το Peugeot 3008. Πόσα αυτοκίνητα έχει πουλήσει η X1 στη χώρα μας για όλο το 2024, μέχρι και τον Ιούλιο;

Premium αυτοκίνητο, mainstream τιμή

Πρώτα να αναφέρουμε ότι η BMW X1, αν και δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση φθηνή, έχει μικρή «απόσταση» από τις mainstream επιλογές. Με τις μεσαίες εκδόσεις των C-SUV να φλερτάρουν πια με τα 40 χιλιάρικα, η premium κατηγορία έχει το πάνω χέρι καθώς με λίγα περισσότερα χρήματα, αποκτάς το κύρος και τη μεταπωλητική αξία που συνεπάγονται ονόματα όπως αυτό της BMW. Η BMW X1 πούλησε 351 μονάδες μόνο τον Ιούλιο του 2024, κατακτώντας την πρωτιά στην κατηγορία ξεπερνώντας το Toyota C-HR (319 μονάδες), το Nissan Qashqai (219 μονάδες) και το Peugeot 3008 (113 μονάδες). Και φυσικά παρόμοια είναι η εικόνα όλου του 2024, με το γερμανικό SUV να αποδεικνύεται «λίρα εκατό» για τη μάρκα στη διάρκεια της χρονιάς.

Δείτε ακόμη: Ήρθε Ελλάδα η φθηνότερη BMW X1 diesel - Τιμή

Από τον Ιανουάριο του 2024 μέχρι και τον Ιούλιο, η BMW X1 πούλησε 1.683 αυτοκίνητα, συν ακόμη 93 αυτοκίνητα για την iX1, δηλαδή την ηλεκτρική εκδοχή της που ουσιαστικά, είναι το ίδιο αυτοκίνητο πέρα από το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Συνολικά δηλαδή μιλάμε για 1.776 μονάδες, νούμερο που ξεπερνά το νέο Toyota C-HR με πωλήσεις στα 1.735 αυτοκίνητα σε όλες τις εκδόσεις του. Τι καταλαβαίνουμε από αυτά; Ότι η BMW έχει τοποθετήσει εξαιρετικά την X1 στα μέτρα της ελληνικής αγοράς, προσφέροντας το entry-level SUV της σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, με στόχο όχι μόνο την elite των premium SUV (Mercedes-Benz GLA, Audi Q3 κλπ) αλλά κάθε αυτοκίνητο της κατηγορίας.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...