Πρόστιμα ύψους 10.000 σε έμπορο αυτοκινήτων - Δείτε πως κορόιδευε τους πελάτες

Τέτοιου είδους «πρακτικές» δεν αποτελούν πρωτιά για το χώρο των πωλήσεων, αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν ακόμα έμποροι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αυξήσουν τα κέρδη τους.

  • -
  • -

Πόσες φορές έχουμε ακούσει για εμπόρους και πωλητές αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν παράνομες και ύπουλες τακτικές για να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από ανυποψίαστους αγοραστές; Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και η αντιπροσωπεία που θα δείτε παρακάτω, η οποία κατηγορείται για παραβίαση νόμων προστασίας πελατών, μέσω παράνομων και παραπλανητικών πρακτικών πώλησης.

Ο σχετικός έμπορος βρίσκεται στο Maryland των ΗΠΑ, με τον τοπικό Γενικό Εισαγγελέα, Anthony Brown να κατηγορεί τη μητρική εταιρεία, DARCARS Honda, και τους ιδιοκτήτες της για παράνομες τακτικές σε σχεδόν ολόκληρη τη διαδικασία πώλησης νέων μοντέλων. Η μήνυση αναφέρει ότι η αντιπροσωπεία πρόσθετε ένα επιπλέον 2% στην τιμή πώλησης του οχήματος, το οποίο παραπλανητικά χαρακτηριζόταν ως «προμήθεια πωλητή», η οποία στην πραγματικότητα δεν πήγαινε ποτέ σε αυτόν. Επιπλέον, οι πελάτες δεν ενημερώνονταν πως αυτή η χρέωση ήταν προαιρετική.

1

Επίσης, σύμφωνα με το Γενικό Εισαγγελέα, η αντιπροσωπεία κατηγορείται για «φούσκωμα» των τιμών που διαφημίζονταν, ενώ χρέωναν τους αγοραστές με σημαντικά ποσά και για εξοπλισμό που ήταν ήδη εγκατεστημένος στο αυτοκίνητο και κανονικά συμπεριλαμβανόταν στην τιμή. Επίσης, πολλά αυτοκίνητα έφεραν έξτρα εξοπλισμό που δεν είχε ζητηθεί ή δεν είχε καταχωρηθεί πως θα υπάρχει, αυξάνοντας το κόστος απόκτησης χωρίς οι αγοραστές να το γνωρίζουν.

Δείτε ακόμη: Η παράβαση που έχεις κάνει και εσύ! Έχει 60 μέρες αφαίρεση διπλώματος

Τέλος, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η μήνυση αναφέρει πως παροχές ασφάλισης που πρόσφερε η ίδια η αντιπροσωπεία χρεώνονταν με παράνομο τρόπο, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την τελική τιμή.

Η ίδια η αντιπροσωπεία αρνείται τις κατηγορίες λέγοντας πως έχει συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές τα τελευταία δύο χρόνια ώστε να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση. Το τμήμα προστασίας πελατών της Γενικής Εισαγγελίας ζητά αποζημίωση ύψους έως 10.000 ευρώ ανά παράπτωμα σε περίπτωση που κριθούν οι κατηγορούμενοι ένοχοι στη δίκη που θα λάβει χώρα στις 29 Οκτωβρίου.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...