Το νέο διπλό τούνελ της Ελλάδας - Κατασκευάζεται στον σημαντικότερο δρόμο

Αναμένεται να μειώσει σημαντικά τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ δύο μεγάλων πόλεων και θα αναβαθμίσει την ασφάλεια των οδηγών που τα διασχίζουν.

  • -
  • -

Αυτή τη στιγμή, ο ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης) μαζί με τον νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου είναι δύο από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Ειδικά στην Κρήτη, επιβάλλεται η δημιουργία ενός αυτοκινητόδρομου που θα ενώσει αποτελεσματικά τις πόλεις της μεγαλόνησου, καθώς σημειώνονται κάθε χρόνο τραγικά τροχαία ατυχήματα. Στο πλαίσιο κατασκευής του ΒΟΑΚ λοιπόν, θα δημιουργηθεί ένα νέο διπλό τούνελ, με τη συγκεκριμένη σήραγγα να αποτελεί ένα κομβικό κομμάτι για την άνεση και -κυρίως- την ασφάλεια των οδηγών που περνούν από το σημείο.

Ανάμεσα στο Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο

Το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται και ξεκίνησε η κατασκευή της πρώτης μεγάλης σήραγγας. Συνολικά θα δημιουργηθούν δύο μεγάλα τούνελ διπλής κατεύθυνσης εξυπηρετώντας τόσο τους ταξιδιώτες προς Ηράκλειο, όσο και εκείνους προς Άγιο Νικόλαο. Το πρώτο βρίσκεται περίπου 200 μέτρα πριν τη Μονή Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι και κάθε μια από της σήραγγες θα έχουν μήκος περίπου 800 μέτρων. Όπως είναι λογικό -για κατασκευή του 2024- θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Δείτε ακόμη: Ελλάδα - Ο μεγαλύτερος νέος αυτοκινητόδρομος των 300 km

Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθεί ειδικός φωτισμός που θα εξασφαλίζει άριστες συνθήκες ορατότητας μέσα στη σήραγγα, αλλά θα «προετοιμάζει» κατάλληλα τα μάτια του οδηγού προκειμένου να προσαρμοστούν άμεσα κατά την έξοδο, σε πιο σκοτεινό περιβάλλον, στις βραδινές ώρες. Επίσης δημιουργούνται εσοχές σε συγκεκριμένα σημεία προκειμένου να υπάρχει χώρος για στάσεις έκτακτης ανάγκης, έξω από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αυξάνοντας την ασφάλεια της οδού. Όπως αναφέρει ο κατασκευαστής, η διάνοιξη των τούνελ δεν θα γίνει με μετροπόντικα αλλά με εκσκαφικά μηχανήματα συμβατικού τύπου, λόγω της ιδιαίτερης σύστασης του υπεδάφους.  

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...