BYD Seal facelift: Μεγάλες αλλαγές για τον αντίπαλο του Tesla Model 3

Σημαντικές αναβαθμίσεις θα φέρει η ανανεωμένη εκδοχή του ηλεκτρικού sedan, BYD Seal, η οποία ήδη έχει παρουσιαστεί στην αγορά της Κίνας.

  • -
  • -

Το BYD Seal είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ηλεκτρικό αυτοκίνητο που διατίθεται και στην Ελλάδα, καθώς η κινεζική φίρμα έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο της στην αγορά μας. Διακρίνεται για την ισορροπημένη αισθητική του, την υψηλή τεχνολογία, την απόδοση και τις επιδόσεις του, ενώ χάρη στη διαμόρφωση του αμαξώματος και τις διαστάσεις του, τοποθετείται απέναντι ακριβώς από το Tesla Model 3. Τώρα η κινέζικη μάρκα αναβαθμίζει το Seal προκειμένου να προσφέρει ακόμη πιο δελεαστικά χαρακτηριστικά, όμως παράλληλα το εξοπλίζει και με μικρότερες μπαταρίες, στοιχείο που αναμένεται να μειώσει την προσφερόμενη αυτονομία.

Η μεγάλη αλλαγή στο ηλεκτρικό κύκλωμα

Το BYD Seal facelift θα διατίθεται πλέον με αναβαθμισμένο ηλεκτρικό κύκλωμα των 800V, από τα 400V που είναι σήμερα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι λίγα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχιτεκτονική 800V, όπως η Porsche Taycan, το Audi e-tron GT, το Kia EV6 και τα Hyundai Ioniq 5/6. Τα περισσότερα EV στηρίζονται σε πλατφόρμες των 400V. Με το κύκλωμα των 800V η φόρτιση του BYD Seal από το 10% της μπαταρίας έως το 80% θα διαρκεί μόλις 25 λεπτά (από 37’ που είναι σήμερα), όμως η μάρκα δεν έχει δώσει ακριβή στοιχεία σχετικά με τα kW που θα μπορεί να τραβήξει από τον φορτιστή. Σχετικά με τις μπαταρίες, θα προσφέρονται δύο διαφορετικές.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το BYD Seal Excellence AWD 530 PS

Η μια έχει χωρητικότητα 61,44 kWh και η μεγαλύτερη, 80,64 kWh, άρα είναι κάπως μικρότερη από τη σημερινή μεγάλη μπαταρία των 82,5 kWh. Βέβαια αυτά είναι τα στοιχεία για την κινεζική αγορά. Ενδέχεται το μοντέλο που θα φτάσει στη Γηραιά Ήπειρο να μην υιοθετεί τις ίδιες μπαταρίες, προκειμένου να μην πέσει η προσφερόμενη αυτονομία. Για να υπάρχει μια τάξη μεγέθους, με βάση τον κινέζικο κύκλο μετρήσεων CLTC, η νέα μπαταρία προσφέρει αυτονομία 650 km, από 700 kmπου ανακοίνωνε η εταιρεία για το προηγούμενο μοντέλο, μια μείωση 9%. Χωρίς διαφορές μένουν οι ηλεκτροκινητήρες του BYD Seal, όπου στη βασική έκδοση το ένα ηλεκτρομοτέρ που τοποθετείται πίσω αποδίδει 313 ίππους και στην τετρακίνητη εκδοχή, οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνδυαστικά 530 ίππους, εξασφαλίζοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πιο άνετη ανάρτηση, περισσότερη τεχνολογία

Κινέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το ανανεωμένο BYD Seal έχει νέα ανάρτηση και τα ενεργά αμορτισέρ προσφέρουν περισσότερη άνεση στην Comfort ρύθμιση, όπως και καλύτερο έλεγχο του αμαξώματος στη Sport λειτουργία, περιορίζοντας την κλίση στις στροφές αλλά και το body roll. Παράλληλα στην οροφή του αυτοκινήτου βρίσκεται πλέον ένας κορυφαίας τεχνολογίας αισθητήρας LiDAR που μπορεί να ανιχνεύσει πολύ πιο γρήγορα επερχόμενους κινδύνους, ακόμη και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθιστώντας τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας (ADAS) πιο άμεσα και αποτελεσματικά. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν μικρές αλλαγές, όπως το νέο τιμόνι και κάποιες νέες επενδύσεις στις ταπετσαρίες. Το piano black διακοσμητικό στην κεντρική κονσόλα πλέον είναι γκρι ματ και στο ταμπλό, οι αεραγωγοί έχουν πλέον διαφορετική διάταξη. Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, το ανανεωμένο BYD Seal θα έρθει και στην Ευρώπη, όμως η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμη πότε θα συμβεί αυτό.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...