Τέλος το αυτοκίνητο πόλης των 14.000 ευρώ από το 2025 - Ποιο είναι;

Διακρίνεται για την προσιτή τιμή του, την ευελιξία του στις αστικές μετακινήσεις και την αξιοπιστία που προσφέρει. Ωστόσο, σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν από την γκάμα.

  • -
  • -

Η εποχή που διανύουμε δεν… συμπεριφέρεται καλά στα μικρά, προσιτά αυτοκίνητα. Ο ολοένα και αυξανόμενος υποχρεωτικός εξοπλισμός που πρέπει να ενσωματώνουν για να πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως και οι εξαντλητικές δοκιμές ασφαλείας που κοστίζουν πολύ, δύσκολα θα αποσβεστούν από την τιμή που παραδοσιακά πωλούνται τα αυτοκίνητα πόλης. Και μοντέλα όπως το Mitsubishi Space Star σύντομα θα αποτελούν παρελθόν. Το ιαπωνικό mini πωλείται σήμερα στην Ελλάδα έναντι 13.950 €, μια ασυναγώνιστη τιμή με βάση τα μέτρα που έχουν ορίσει τα καινούργια αυτοκίνητα. Για λίγο ακόμα όμως, καθώς το μικρό μοντέλο οδεύει προς κατάργηση.

Δεν θα υπάρξει άμεσος αντικαταστάτης

Το Mitsubishi Space Star θα σταματήσει την πορεία του στα τέλη του 2024, αρχές του 2025. Για την ώρα δεν υπάρχει καμία κουβέντα σχετικά με κάποιον πιθανό αντικαταστάτη, ωστόσο κάθε τέτοια πιθανότητα κρίνεται μάλλον ως ελάχιστη. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η Mitsubishi θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό στην γκάμα της με μια πιο προσιτή έκδοση του Mitsubishi Colt, κατεβάζοντας την αρχική τιμή στο supermini της με μια χαμηλότερων προδιαγραφών πρόταση. Φυσικά δεν θα φτάσει στα επίπεδα του Space Star, όμως ο αγοραστής θα επωφελείται και από μεγαλύτερες διαστάσεις αμαξώματος, όπως και πολλή περισσότερη τεχνολογία.

Δείτε ακόμη: Τα 10 φθηνότερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Ο κρίσιμος τομέας του κόστους είναι η κύρια αιτία που τα mini μοντέλα έχουν πρακτικά εξαφανιστεί από την γκάμα των κατασκευαστών. Οι μοναδικοί ουσιαστικοί παίκτες που έχουν απομείνει είναι τα Toyota Aygo X και Suzuki Ignis, τα οποία υιοθετούν μια πιο crossover αισθητική προκειμένου να δικαιολογήσουν την υψηλή τιμή τους, που φλερτάρει με τα 17 χιλιάρικα. Τοποθετούνται στην κατηγορία των A-SUV, αν και πρακτικά δεν θα πατήσουν ποτέ στο χώμα. Εξαίρεση αποτελεί η τετρακίνητη εκδοχή του Suzuki Ignis, μια πιο «ειδική» επιλογή που έτσι κι αλλιώς αφορά περιορισμένο αγοραστικό κοινό. Αφού πέσει και η αυλαία για το Space Star, ελάχιστοι εκπρόσωποι των αυτοκινήτων πόλης θα έχουν παραμείνει «ζωντανοί».

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...