Το νέο compact SUV της Toyota - Θα έρθει στην Ευρώπη;

Με την ονομασία FJ Cruiser, το μικρό off-roader της ιαπωνικής φίρμας θα ξεκινήσει σύντομα την εμπορική του πορεία, ενώ υπάρχουν ήδη συζητήσεις για την ευρωπαϊκή version του.

  • -
  • -

Το Toyota FJ Cruiser ήταν ένα μεγάλο, σκληροτράχηλο 4x4 με ιδιαίτερη αισθητική που σημείωσε μια αξιόλογη εμπορική πορεία, εκτός της ευρωπαϊκής αγοράς. Το ίδιο «ονοματεπώνυμο» πρόκειται να επιστρέψει άμεσα στην γκάμα της ιαπωνικής μάρκας, ωστόσο το αυτοκίνητο που θα το χρησιμοποιήσει θα είναι ένα compact SUV με περιπετειώδη εμφάνιση, αλλάζοντας σημαντικά τον προσανατολισμό του. Το νέο μοντέλο παρουσιάστηκε και για αρχή, θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ταϊλάνδης, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο. Ασιατικά μέσα ενημέρωσης πάντως, κάνουν λόγο για λανσάρισμα και στην Ευρώπη.

Σημαντικά αναβαθμισμένο για την ευρωπαϊκή αγορά

Αν το σενάριο ευσταθεί και η Toyota όντως θελήσει να φέρει το νέο FJ Cruiser στην Ευρώπη (ή όπως αλλιώς ονομαστεί για να έρθει στη δική μας ήπειρο) θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές που σχετίζονται τόσο με τις εκπομπές ρύπων (άρα και τους κινητήρες) όσο και με την ασφάλεια και τον υποχρεωτικό εξοπλισμό που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιθανότατα θα επιστρατευτεί η γνωστή και ιδιαίτερα επιτυχημένη πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) με εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα, αλλά και συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά τις εκτός δρόμου ικανότητες του αυτοκινήτου.

Και αυτό γιατί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, το νέο compact SUV θα βασίζεται στην πλατφόρμα IMV που χρησιμοποιείται από μοντέλα όπως το Hilux και το Fortuner, κάνοντας χρήση και diesel συνόλων 2.4 και 2.8 λίτρων, όπως και εξελιγμένων συστημάτων τετρακίνησης. Με άλλα λόγια, η παρόμοια εμφάνιση και φιλοσοφία θα είναι τα κοινά της ευρωπαϊκής εκδοχής με το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην Ταϊλάνδη και κατά πάσα πιθανότητα, θα κάνει χρήση των νεότερων full hybrid και Plug-In Hybrid συνόλων που γνωρίσαμε από το νέο Toyota C-HR, ενώ ενδέχεται να λανσαριστεί και ως αμιγώς ηλεκτρικό (EV). Αν τελικά αποφασίσουν να το φέρουν και στη Γηραιά Ήπειρο.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε το πρωτότυπο Toyota Compact Cruiser

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...