Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα: Με ποιο αυτοκίνητο κάψαμε 3,6 lt / 100 km;

Αυτές τις ημέρες η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας είναι ελάχιστη. Σε συνδυασμό με ένα έτσι κι αλλιώς οικονομικό αυτοκίνητο, η κατανάλωση μπορεί να συγκρατηθεί εξαιρετικά χαμηλά!

  • -
  • -

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Αθήνας αυτή τη στιγμή απολαμβάνουν τις διακοπές τους, σε κοντινούς ή μακρινούς προορισμούς. Νησιά, χωριά και εξοχικές κατοικίες είναι γεμάτα, αφήνοντας το κέντρο της Αθήνας σχεδόν άδειο. Λιγοστά αυτοκίνητα κινούνται στους δρόμους και η μετακίνηση, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, είναι μια απόλαυση! Λίγες φορές έχεις την ευκαιρία να καλύψεις σε δέκα λεπτά αποστάσεις που υπό καθημερινές συνθήκες χρειάζονται σχεδόν μια ώρα, λόγω της απίστευτης συμφόρησης. Οδηγώντας ένα πολύ οικονομικό (και mild hybrid) αυτοκίνητο πόλης, είδαμε στην ένδειξη της κατανάλωσης απίστευτες μετρήσεις!

Το Suzuki Swift είναι πραγματικός πρωταθλητής οικονομίας

Χρησιμοποιώντας ένα Suzuki Swift το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του GOCAR εδώ και αρκετές ημέρες, κινηθήκαμε εντός Αττικής με εξαιρετική ευκολία, αλλά και ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, η μέση κατανάλωση σταθεροποιήθηκε στα 3,6 lt / 100 km, σε μια συνολική απόσταση των 53 km, με βάση την ένδειξη του μερικού χιλιομετρητή στο χαμηλότερο τμήμα της οθόνης ενδείξεων. Η κίνησή μας έγινε από τα νότια, προς τα βόρεια προάστεια ακολουθώντας τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, με κανονική ταχύτητα και τον κλιματισμό πάντοτε στο full.

Δείτε ακόμη: Η video-δοκιμή μας για το νέο Suzuki Swift

Η ελάχιστη κίνηση μας επέτρεψε να μην σταματάμε συχνά, παρά μόνο λίγες φορές, όταν μας έπιανε κόκκινο φανάρι. Να θυμίσουμε ότι το νέο Suzuki Swift κινείται από έναν τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων με απόδοση 83 ίππων και ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Αν και οι αριθμοί κάθε άλλο παρά εντυπωσιακοί είναι, χάρη στο βάρος που έχει συγκρατηθεί κάτω από τον 1 τόνο, κινείται αξιοπρεπέστατα αλλά και άκρως οικονομικά. Το σύνολο ενισχύεται και με ήπια υβριδική (mild hybrid) τεχνολογία, συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στην επίτευξη εντυπωσιακά χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...