Ελλάδα: Οδηγός πλήρωσε 15.000 ευρώ πρόστιμο - Δείτε τι έκανε και σε ποια πόλη

Με βαρύτατες παραβάσεις να τον βαραίνουν, ο συγκεκριμένος οδηγός κατέληξε στο αυτόφωρο και στη συνέχεια, του επιβλήθηκε πολύ μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

  • -
  • -

Κινούμενος ανάποδα στην Οδό Δημητριάδος, έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Βόλου, οι οδηγοί των λοιπών αυτοκινήτων… τα έχασαν. Δημιουργήθηκε ένα χάος από κορναρίσματα και τελικά, η Ελληνική Αστυνομία ακινητοποίησε το όχημα, συλλαμβάνοντας τον οδηγό. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο 28χρονος δεν ήταν συνεργάσιμος με τις αρχές. Χρειάστηκαν συνολικά 30 αλκοτέστ για να προκύψει αποτέλεσμα, καθώς ο οδηγός είτε δεν φύσαγε στο μηχάνημα, είτε μπλόκαρε το στόμιο με τη γλώσσα του, καθιστώντας άκυρη τη μέτρηση. Όταν τελικά ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η οθόνη έδειξε 1,66 mg ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα!

Το αυτόφωρο και το μεγάλο πρόστιμο

Φυσικά το όχημά του ακινητοποιήθηκε και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σύλληψη, οδηγώντας τον 28χρονο στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Από εκεί κατευθύνθηκε στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο του Βόλου για να συνεχίσει η νόμιμη διαδικασία. Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή ύψους 15.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο οδηγός άσκησε έφεση και αφέθηκε τελικά ελεύθερος. Όπως ο ίδιος δήλωσε στο δικαστήριο, βρισκόταν στην πόλη για διακοπές και συναντήθηκε με παλιούς φίλους και συμφοιτητές.

Δείτε ακόμη: Φυλακή 1 έτους σε οδηγό στην Τήνο - Δείτε τι έκανε

Μπήκε στο αυτοκίνητο για να πάει να πάρει κάτι να φάει, όντας κουρασμένος και νηστικός από το πρωί. Ο ίδιος δήλωσε απόφοιτος πολυτεχνικής σχολής και εργαζόμενος σε μεγάλη εταιρεία. Εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εκτός από παράνομη, είναι και άκρως επικίνδυνη, τόσο για τον οδηγό, όσο και για τους λοιπούς χρήστες των δρόμων. Θα πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη τη διαδρομή για την επιστροφή μας πριν καταναλώσουμε αλκοολούχα ποτά και να φροντίσουμε, είτε να υπάρξει οδηγός που δεν θα πιεί, είτε να αφήσουμε το αυτοκίνητο και να γυρίσουμε με ταξί για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...