Το μοντέλο των 100.000 που κέρδισε Mercedes και Porsche – Πρώτο σε πωλήσεις

Μπορεί μεγάλη μερίδα του κοινού να το θεωρεί απλώς ένα «trend» της εποχής, ωστόσο, οι ταξινομήσεις του κινούνται συνεχώς ανοδικά έχοντας μάλιστα ως μέσο όρο τιμής πώλησης τα +100.000 $.

  • -
  • -

Η Tesla με το Cybertruck κατάφερε να διχάσει τις απόψεις των καταναλωτών περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο όχημα παράγεται τη σήμερον ημέρα. Αυτό όμως το γεγονός δεν αναιρεί την υπάρχουσα κατάσταση, που θέλει το «εκκεντρικό» ηλεκτρικό SUV του Elon Musk, να πηγαίνει «σφαίρα» εμπορικά και μάλιστα να πωλείται σε 6ψήφια νούμερα!

Μέσος όρος τιμής πώλησης, τα 112.696 $

Καμία Mercedes, καμία Porsche, καμία BMW καμία τέλος πάντων εταιρεία που θα μπορούσε να προσεγγίσει αυτά τα οικονομικά μεγέθη στις τιμές πώλησης των αυτοκινήτων της, δεν ξεπέρασε σε ταξινομήσεις το Cybertruck ούτε τον Ιούλιο του 2024 ούτε τους πρώτους 6μήνες του έτους που διανύουμε.

Η Tesla έχει ταξινομήσει μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ, 11.558 Cybertruck, έχοντας ως μέση τιμή πώλησης του κάθε αυτοκινήτου το αν μη τι άλλο εντυπωσιακό νούμερο των 112.696 $! Και παρότι η Ford ηγείται στα ηλεκτρικά pick up με το F-150 Lightning (έχει πουλήσει περισσότερα από 15.000 αυτοκίνητα), το μοντέλο από το μπλε οβάλ είναι αισθητά φθηνότερο (μέσος όρος τιμής πώλησης τα 74.000 $).

Η Tesla έχει καταφέρει με το Cybertruck να κερδίσει όχι μόνο παραδοσιακούς κατασκευαστές premium μοντέλων αλλά και τους εγχώριους αντιπάλους της όπως την Rivian με το R1T αλλά και την GMC με το Hummer EV.

Δείτε ακόμη: Καταστρέφονται τα Tesla Cybertruck στο νερό;

Παρότι όμως οι πωλήσεις του Cybertruck πάνε καλά τόσο σε ότι αφορά τον όγκο αλλά και το κέρδος που αφήνουν στην εταιρεία, οι συνολικές ταξινομήσεις για την Tesla, υποχώρησαν αισθητά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με την αμερικανική φίρμα να πέφτει για πρώτη φορά κάτω από το 50% σε ότι αφορά το μερίδιο αγοράς της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ταξινομούνται στις ΗΠΑ.  

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...