Η συλλεκτική Rolls-Royce που εμπνέεται από την Ελλάδα - Σε 10 μονάδες

Η Rolls-Royce παρουσίασε φέτος στο Monterey την ακριβότερη Phantom στην ιστορίας της η οποία εμπνέεται από την Ελλάδα και συγκεκριμένα, από τη «Νίκη της Σαμοθράκης».

  • -
  • -

Μετά το ντεμπούτο της επίσης συλλεκτικής «Spectre Semaphore», η Rolls-Royce και συγκεκριμένα το custom τμήμα της εταιρείας παρουσίασαν την ακριβότερη Phantom στην ιστορία, την Phantom Scintilla, η οποία θα παραχθεί -κατά παραγγελία- σε 10 μόλις μονάδες.

Πηγή έμπνευσης, η «Νίκη της Σαμοθράκης»

Η Rolls-Royce Phantom Scintilla φέρει διχρωμία στο αμάξωμά της, με το πάνω μέρος να είναι βαμμένο σε Andalusian White και το κάτω σε Thracian Blue. Το έμβλημα της Phantom Scintilla είναι κεραμικό, ένας φόρος τιμής στην «Φτερωτή Νίκη της Σαμοθράκης»,  ένα μαρμάρινο γλυπτό άγαλμα της ελληνιστικής εποχής που βρέθηκε στο ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη και παριστάνει ως φτερωτή τη Θεά Νίκη. Το γλυπτό, φιλοτεχνήθηκε το 190 π.Χ. και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ολόκληρη την Rolls-Royce.

Στα ενδότερα, η οροφή του αυτοκινήτου φέρει το χαρακτηριστικό αστρικό μοτίβο της εταιρείας, κατασκευασμένο σε ένα σχέδιο κατά παραγγελία που μοιάζει να έχει συνεχή ροή και κίνηση.

Υπάρχουν επίσης περισσότερα από 36 τμήματα στο εσωτερικό που έχουν χρησιμοποιηθεί κεντητά μοτίβα, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρεία για τα εν λόγω κεντητά μοτίβα χρησιμοποιήθηκαν 633.000 βελονιές. Συνολικά για να αποδοθεί στην πράξη το όραμα της Rolls-Royce για την κατασκευή του εσωτερικού χρειάστηκαν περισσότερα από 2,5 χρόνια έρευνας, ανάπτυξης και σχεδιασμού, ενώ για κάθε ένα από τα 10 συνολικά μοντέλα που θα παραχθούν απαιτούνται μίνιμουμ 40 ώρες ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή του εσωτερικού!

Δείτε ακόμη: Γιατί τα αυτοκίνητα της Rolls-Royce έχουν τρομακτικά ονόματα - Ghost, Phantom, Wraith

Σε αντίθεση με την one-off Spectre Semaphore, όπως αναφέραμε και παραπάνω το Phantom Scintilla θα παραχθεί σε μια περιορισμένη σειρά 10 αυτοκινήτων. Παρότι η εταιρεία δεν έχει πει την παραμικρή κουβέντα για το πόσο θα στοιχίζει η κάθε μονάδα, αρκέστηκε να δηλώσει ότι και τα 10 έχουν ήδη βρει τους τυχερούς ιδιοκτήτες τους. Τους οποίους προφανώς και δεν τους ενδιέφερε το κόστος αγοράς…

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...