Πόσο γυρνάει στο Nurburgring η Deltona; [video]

Η Lancia ποτέ δεν μέτρησε την Delta HF Integrale στην «Πράσινη Κόλαση», αλλά σήμερα έχουμε τον χρόνο της all time Ιταλίδας

  • -
  • -

Η «τρέλα» με το χρονόμετρο στην πίστα του Nurburgring εξακολουθεί να υφίσταται, με το Γερμανικό περιοδικό Sport Auto παραδοσιακά να μετράει τα αυτοκίνητα που δοκιμάζει στην «Πράσινη Κόλαση». Συνήθως, οι δοκιμαστές του περιοδικού οδηγούν σπορ σύγχρονα μοντέλα, δημιουργώντας τη δική τους άτυπη λίστα χρονομετρημένων γύρων. Αυτή τη φορά, αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν, αφού δεν τοποθέτησαν τα χρονόμετρα σε ένα supercar ή hot hatch τελευταίας γενιάς, αλλά στο απόλυτο homologation special όλων των εποχών. Στην Lancia Delta HF Integrale Evo2! Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, ο χρόνος δεν είναι εντυπωσιακός για τα σημερινά δεδομένα, αλλά σίγουρα είναι όμορφο θέαμα να παρακολουθείς το all time classic ιταλικό μοντέλο στη θρυλική πίστα του Nurburgring.

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η νέα Lancia Ypsilon HF! 

Το 9:12.58 που σημείωσε ο Christian Gebhardt είναι πιο αργό ακόμα και από το 8:33.60 που είχε καταφέρει ο Γερμανός με το Hyundai i20 N, αλλά όπως παραδέχθηκε στο τέλος της διαδικασίας ήταν αρκετά προσεκτικός με την Deltona. Ακόμα και έτσι, βέβαια, η διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων αποδεικνύει πόσο έχουν εξελιχθεί τα αυτοκίνητα σήμερα… Σίγουρα, τρεις δεκαετίες μετά την αποκάλυψη της, η Lancia Delta HF Integrale Evo 2 των 215 ίππων, το μοντέλο που χάρισε 6 παγκόσμια πρωταθλήματα στην ιταλική μάρκα, εξακολουθεί να γοητεύει και να εξιτάρει το ίδιο… Και κάποιους περισσότερο ρομαντικούς, ακόμα περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...