Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του Volkswagen ID.3 των 326 ίππων! Πόσο κοστίζει στη Γερμανία;

Το νέο Volkswagen ID.3 GTX Performance είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στη γερμανική αγορά

  • -
  • -

Δίπλα στο Volkswagen ID.3 GTX, η γερμανική μάρκα αποκάλυψε και την έκδοση Performance. Πρόκειται για την πιο σπορ έκδοση ηλεκτρικού μοντέλου που διαθέτει η γερμανική μάρκα στη γκάμα της, με απόδοση 326 ίππους! Η ροπή του ηλεκτροκινητήρα είναι 545 Nm, με όλη την ισχύ να μεταφέρεται στο δρόμο από τους πίσω τροχούς. Οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές, αφού για τη διαδικασία του 0-100 km/h χρειάζεται μόλις 5,7 sec, την ώρα που η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 km/h! Κάτι που το καθιστά και το ταχύτερο μοντέλο της οικογένειας ID.

Δείτε ακόμη: Πόσο θα καθυστερήσει το ηλεκτρικό Golf; 

To ID.3 GTX Performance αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία 79 kWh, διαθέτει ταχύτητα φόρτισης 185 kW, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να φορτίσει από το 10% στο 80% σε μόλις 26 λεπτά, ενώ η αυτονομία του είναι 601 km! Η κορυφαία εκδοχή του GTX εφοδιάζεται επιπλέον με νέες αντιστρεπτικές, με σύστημα διεύθυνσης μεταβλητού λόγου, ενώ από το βασικό εξοπλισμό προσφέρει το DCC adaptive chassis control με τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Φυσικά, διαφοροποιημένη είναι και η εξωτερική του εμφάνιση, με κύριο χαρακτηριστικό τις εντυπωσιακές μαύρες ζάντες των 20 ιντσών.

Τέλος, υπερπλήρης είναι ο εξοπλισμός ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, περιλαμβάνοντας ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η Volkswagen στη φαρέτρα της σήμερα. Το νέο ID.3 GTX Performance κοστίζει στη γερμανική αγορά 52.295 €. Για να έχουμε μία συγκριτική εικόνα, αξίζει να σημειώσουμε πως το ID.3 GTΧ των 286 ίππων ξεκινάει στην ελληνική αγορά από τα 49.900 €, χωρίς την επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...