Πως ένα αβγό μπορεί να προκαλέσει ζημιά εκατοντάδων ευρώ στο αυτοκίνητο

Έχει υψηλή θρεπτική αξία και ταυτόχρονα χαμηλή θερμιδική και φαντάζει ιδανικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Βλάπτει όμως σοβαρά την υγεία του αυτοκινήτου αλλά και την τσέπης σας.

  • -
  • -

Το κέλυφος του αβγού έχει πάχος 1-2 mm. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι εάν σας πετάξουν ένα αβγό στο αυτοκίνητο, δύσκολα θα του προκαλέσει κάποια ζημιά. Μπορεί το κέλυφος λοιπόν να αποδεικνύεται ασφαλές για την υγεία του αυτοκινήτου σας, κάτι όμως που δεν ισχύει για το άχρωμο, με το χαρακτηριστικό ιξώδες «ασπράδι» και το ίζημα του κρόκου!

Αφήνει «στάμπα» στο χρώμα του αυτοκινήτου

Προκειμένου να αποδείξει στην πράξη τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει ένα και μόνο αβγό στο χρώμα του αυτοκινήτου η εταιρεία detailing «Dirty2Dreamy Ceramic Coating and Paint Protection Film» με έδρα στο Auburn της Ουάσιγκτον, δημοσίευσε στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο το οποίο «μαρτυρά» τη φθορά που θα υποστεί η βαφή στο αυτοκίνητο σας.

Μάλιστα, η Dirty2Dreamy υποστηρίζει, ότι δε χρειάζεται το αβγό -ωμό προφανώς- να παραμείνει για ώρα στην επιφάνεια του αυτοκινήτου αλλά αρκούν ελάχιστα δευτερόλεπτα για να προκαλέσουν τη ζημιά.

Τα πάνελ λοιπόν του αυτοκινήτου μόλις έρθουν σε επαφή με το αβγό θαμπώνουν και δεν αρκεί ένα απλό πλύσιμο ή «κέρωμα» στο αμάξωμα για να εξαφανιστούν αλλά νέα βαφή! Και όχι μόνο στο σημείο επαφής του πάνελ με το αβγό αλλά σε ολόκληρη την επιφάνεια! Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί παρά το αρχικό πρώτο «τρίψιμο» της περιοχής η στάμπα παρέμεινε στο χρώμα του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμη: Γιατί τα σκυλιά κυνηγούν αυτοκίνητα και πώς θα τα σταματήσετε

Η αποκατάσταση της ζημιάς επομένως δεν είναι μια απλή υπόθεση και σίγουρα θα επιβαρύνει αρκετά την τσέπη του ιδιοκτήτη ανάλογα πάντα με το πρόβλημα στην έκταση του πάνελ όπου «προσγειώθηκε» το αβγό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...